10 Νοεμβρίου 2017

Πως στήνουμε διαγωνισμούς για τα «δικά μας» παιδια!

Μια… απροσεξία σε μια απόφαση σχετικά με διαγωνισμό για την προμήθεια αδρανών υλικών στον Δήμο Περιστερίου, η οποία δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια γύρω από την όλη διαδικασία, εκθέτοντας τις υπηρεσίες του Δήμου.

Στο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε και στην παράγραφο 9.3, που αφορά στην τεχνική ικανότητα και την επαγγελματική ικανότητα του εργολάβου, υπάρχει μια αναφορά που τείνει να γίνει… viral.

Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου «συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών...».

Στο σημείο αυτό, το κείμενο της προκήρυξης διακόπτεται από μία παρένθεση, στην οποία αναφέρεται: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το». 


Δηλαδή, εάν οι επιθυμητοί προμηθευτές δεν καλύπτουν τη συγκεκριμένη προϋπόθεση τότε να ...προσαρμοστεί ο σχετικός όρος της προκήρυξης!

Την… εν λόγω ανακάλυψη δημοσίευσε στο Twitter ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραμαγκάλης: 

Yannis Karamagalis‏ @Karamagalis
Aθάνατο ελληνικό δημόσιο ή αλλιώς πως στήνουμε διαγωνισμούς με "δικά μας" παιδια. Πηγή: ΔΙΑΥΓΕΙΑ https://diavgeia.gov.gr/doc/657%CE%99%CE%A9%CE%9E2-0%CE%9A0?inline=true … 

Πρόκειται για μια πρωτοφανή γκάφα στελεχών του Δήμου, για μια απόπειρα να φωτογραφήσουν συγκεκριμένους προμηθευτές που από λάθος είδε το φώς της δημοσιότητας.

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr , twitter.com

1 σχόλιο:

  1. Σε προβοκάτσια αποδίδει ο δήμος Περιστερίου το θέμα με τη φράση που περιλαμβάνεται σε προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν «καμπάνες». Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να «παίξει» με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου». Από kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή