27 Νοεμβρίου 2014

Η βουβή αναμετάδοση του ματς

Αφηρημένες ...Σκέψεις

Φυσικά και είδαμε χθες το βράδυ στην TV τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός. Και ας ήταν βουβή η μετάδοση λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων.
Όμως δεν ήταν λίγες οι φορές που αναρωτηθήκαμε "ποιος να είναι άραγε αυτός που έχει την μπάλα, αυτός που σουτάρει, αυτός που κτυπά το φάουλ ή το κόρνερ;" Και αμέσως μετά κάναμε τη σκέψη: "Μα είναι τόσο δύσκολο, κάποιος εκεί στα κεντρικά στούντιο στη Μαδρίτη, να αναφέρει τα ονόματα (που φυσικά είναι τα ίδια σε όλες τις γλώσσες), τουλάχιστον στις κρίσιμες φάσεις; Ή έστω να τα εκφωνούν από τα μεγάφωνα του γηπέδου, ώστε παράλληλα να ενημερώνονται και οι λιγότερο εξοικειωμένοι φίλαθλοι στις εξέδρες;" 

Και όχι μόνο τα ονόματα, αλλά και μια λέξη για την περιγραφή της φάσης, που ούτως ή άλλως βλέπαμε: σουτ, φάουλ, κόρνερ, άουτ, κλπ. Η ορολογία είναι διεθνής, κατανοητή από όλους σε ολόκληρο τον κόσμο.


Βέβαια αν γινόταν κάπως έτσι, θα υπήρχε ο κίνδυνος να μην έχουμε πλέον ανάγκη τους "εκφωνητές", ακόμη και η δουλειά των περί τα αθλητικά δημοσιογράφων να περιοριστεί. Και όλοι εκείνοι να αντιδράσουν. Αλλά και εδώ, καλό θα ήταν να προέχει η εξυπηρέτηση του φίλαθλου κόσμου.

Ίσως όλα αυτά στους καλά μυημένους να φαντάζουν ως απλοϊκές σκέψεις κάποιου άσχετου. Όμως, αν είχαν χθες το βράδυ εφαρμοστεί, δεν θα βλέπαμε τουλάχιστον τον παππού και τη γιαγιά (καθισμένους στον καναπέ μπροστά στην TV) να χειροκροτούν τον ερυθρόλευκο Μάριο Μάντζουκιτς όταν εκείνος σημείωνε απανωτά τα γκολ!

Και για την ιστορία:
Βαριά ήταν η ήττα του Ολυμπιακού χθες στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο (που οι παίχτες της φορούσαν ερυθρόλευκες φανέλες, ενώ οι παίχτες του Ολυμπιακού σκούρες) με σκορ 4-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος σημείωσε 3 γκολ (38’, 62’ και 65’), ενώ ο Ραούλ Γκαρσία βρήκε πρώτος τον δρόμο προς τα δίχτυα του Ολυμπιακού στο 9ο μόλις λεπτό.

Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου