19 Νοεμβρίου 2014

Αλ. Μητρόπουλος: «Είναι πιθανό να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική o ΣΥΡΙΖΑ αν...»

Αφηρημένες ...Απορίες!

"Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική" δήλωσε χθες ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.
Μια δήλωση με συνέπεια στη στροφή προς το ρεαλισμό, που επιχειρεί τελευταία το κόμμα του; Ή απλά άσκηση πίεσης στους "αντιμνημονιακούς" ψηφοφόρους των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης;
ώστε να συγκεντρωθούν όλοι κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, όπου το κόμμα του θα επιδιώξει την αυτοδυναμία. Σε περίπτωση που υπάρξει πόλωση, ίσως αποδειχτεί μια πετυχημένη κίνηση. Αν δεν γυρίσει σε μπούμερανγκ! 
Η τακτική που θα ακολουθήσει στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού φυσικά σταθμίσει τις αντιδράσεις του κόσμου, θα δείξει... 

Και η σχετική δήλωση του κ. Μητρόπουλου*:

«Με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν θα έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ από μνημονιακές ή παραμνημονιακές, φιλομνημονιακές δυνάμεις που μόνο τέτοιες υπάρχουν από δεξιά στην πλειοψηφία τους» ανέφερε αρχικά ο Αλ. Μητρόπουλος για να προσθέσει: «Εάν δεν υπάρξει, επαναλαμβάνω, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορεί να τεθεί άμεσα το θέμα διαγραφής του χρέους. Δεν είμαστε σε πλήρες αδιέξοδο; Μπορεί να πάει έτσι η πατρίδα; Μπορούμε να λέμε στους Ελληνες ότι έχουμε success story; Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. Είναι πολύ πιθανό. Δεν το λέω σίγουρο, γιατί είμαι μετρημένος. Μια κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έναν ενημερωμένο λαό, (θα μιλήσει) όχι για μονομερείς κινήσεις, γιατί δεν υπάρχουν, όχι για plan B, γιατί δεν υπάρχει, όχι για μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά για επιθετική διαπραγμάτευση, επειδή το πρόγραμμα των δύο μνημονίων συν ένα μισό δεν οδηγεί πουθενά, αλλά σ’ αυτό που λέμε φτωχογόνα ανάπτυξη, όπως λέμε στο χωριό μου. Πρέπει μια ισχυρή κυβέρνηση να το θέσει αυτό». 

Και μια ακόμη απορία (σε ένα σκίτσο): 
Το σκίτσο είναι του Πάνου Μαραγκού, από το "Έθνος" 

* Δήλωση του Αλ. Μητρόπουλου από tanea.gr
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5181217/mhtropoylos-aney-koinoboyleytikhs-pleiopshfias-o-syriza-endexetai-na-synexisei-thn-mnhmoniakh-politikh/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου