25 Νοεμβρίου 2014

Ερντογάν: Από τη φύση τους οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες!

«Δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίσοι, καθώς οι φύσεις τους είναι διαφορετικές» δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Άλλες αντιλήψεις που καμιά σχέση δεν μπορεί να έχουν με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, από τον ηγέτη μιας χώρας που προσπαθεί να εντάξει την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση!


Και ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στο συνέδριο "για τη δικαιοσύνη και τις γυναίκες" στην Κωνσταντινούπολη συνέχισε λέγοντας στο ακροατήριό του, που κατά μεγάλο ποσοστό ήταν γυναίκες:
«Η θρησκεία μας έχει καθορίσει μια θέση για τις γυναίκες (στην κοινωνία): τη μητρότητα»
«Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να το κατανοήσουν, κάποιοι άλλοι όχι. Δεν μπορεί κανείς να το εξηγήσει στις φεμινίστριες γιατί αυτές δεν δέχονται ούτε καν την ιδέα της μητρότητας»

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο «επειδή αυτό είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση».
«Ο χαρακτήρας τους, οι συνήθειές τους και η φυσιολογία τους είναι διαφορετικές (...). Δεν μπορείς να βάλεις μια γυναίκα που θηλάζει στην ίδια θέση, με τις ίδιες απαιτήσεις, με έναν άνδρα, που δεν έχει τις ίδιες ευθύνες», εξήγησε.
«Δεν μπορείς να ζητήσεις από μια γυναίκα να κάνει τις ίδιες δουλειές με έναν άνδρα, όπως έκαναν παλιά τα κομμουνιστικά καθεστώτα».
«Να της δώσεις ένα φτυάρι και να την αναγκάσεις να εργαστεί; Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Είναι αντίθετο με την ευαίσθητη φυσιολογία της» 
πρόσθεσε ο Ερντογάν. 

Πηγή: Στοιχεία από www.tanea.gr 


Σχετικά προϊόντα:yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου