25 Νοεμβρίου 2014

Αποφυλακίζεται η Αρετή Τζοχατζοπούλου

Αντίθετα, συνεχίζεται ο εγκλεισμός της Βίκυς Σταματη.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε (με ψήφους 3-2) την αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου, κάνοντας δεκτή την πρόταση των εισαγγελέων. Απορρίφθηκε ωστόσο το αίτημα αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη. 

Στην πρώτη περίπτωση, οι εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν ότι η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της κι έχει επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα, ενώ θεωρούν ότι η αποφυλάκισή της κρίνεται αναγκαία λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει το μικρότερο από τα τρία παιδιά της, τα οποία ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

Στην Αρετή Τσοχατζοπούλου (φωτογραφία επάνω αριστερά), επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 30.000 ευρώ, ενώ είναι υποχρεωμένη να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές τον μήνα.

Ήταν η τρίτη φορά που η καταδικασμένη σε 12ετή κάθειρξη κόρη του πρώην υπουργού είχε ζητήσει την έξοδό της από τις φυλακές. «Ακόμη και τώρα δε το πιστεύω. Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου» είπε η Αρετή Τσοχατζοπούλου μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση των εισαγγελέων να συνεχιστεί ο εγκλεισμός της Βίκυς Σταμάτη. Οι εισαγγελείς κρίνουν ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες. Αναφερόμενοι στο ανήλικο παιδί τους θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα τόσο από τους γονείς της κατηγορουμένης, όσο και από τον αδελφό της.

Πηγές: news.in.gr και kathimerini.gr
Περισσότερα στα:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231366314
http://www.kathimerini.gr/793406/article/epikairothta/ellada/apofylakish-gia-thn-areth-tsoxatzopoyloy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου