19 Νοεμβρίου 2014

Και εκείνοι παίζουν με τις τύχες της χώρας

Αφηρημένες ...Σκέψεις 

Σε μια ακόμη κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και την επόμενη μέρα, οι Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος επιθυμούν τη διαμόρφωση, όσο αυτό είναι εφικτό, ενός αρραγούς εθνικού μετώπου. Έτσι λένε. Και είναι προφανές ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται να υπάρξει και η συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό εξετάζουν την περίπτωση, σύμφωνα με tovima.gr, να υπάρξει πρόκληση προς τον κ. Τσίπρα και να τον ενημερώσουν για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα.

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί και κυβερνητικοί εταίροι θεωρούν ότι το «πολιτικό ρίσκο» είναι ένα καθοριστικό στοιχείο που επιβαρύνει τις διαπραγματεύσεις, όπως παραδέχονται και οι πιστωτές. 

«Η αντιπολίτευση θα πρέπει να σταθεί στο ύψος περιστάσεων, στο επίπεδο ωριμότητας και υπευθυνότητας που απαιτείται» είπε με έμφαση ο κ. Βενιζέλος μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, δίνοντας το στίγμα της κυβέρνησης.

Και η απάντηση από την άλλη πλευρά:
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει, σύμφωνα με tovima.gr, ότι θα δεχόταν μια συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, χωρίς όμως την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει στη λογική μιας τριμερούς συνάντησης με ΝΔ και ΠαΣοΚ, η Κουμουνδούρου ουσιαστικά απορρίπτει την πρόταση. 

Και όταν οι θεωρούμενοι σήμερα ως οι τρεις κορυφαίοι πολιτικοί ηγέτες, δεν μπορούν όχι μόνο να συμφωνήσουν στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, αλλά ούτε και σε μια μεταξύ τους συνάντηση (για να διαφωνήσουν έστω εκεί στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων), τότε σε τι μπορούν να προσδοκούν οι πολίτες; Τι άποψη μπορούν να διαμορφώσουν για τους λεγόμενους "ηγέτες" τους;

Προφανώς ότι οι "ηγέτες μας" παίζουν με τις τύχες της χώρας μας... Ότι προέχει, ως συνήθως, το στενό κομματικό συμφέρον και οι προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Με στοιχεία από:
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=651900 
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=652017

1 σχόλιο:

  1. Τελικά το αυτονόητο για την πολιτική μας ηγεσία για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ακατόρθωτο. Αρνητικά σχόλια στον τύπο για την αδυναμία συνάντησης των επικεφαλής κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενδεικτικό το κύριο άρθρο στο Βήμα σήμερα που ξεκινάει ως εξής: "Είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που οι ηγεσίες κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από ένα τραπέζι. Δεν μιλάμε για συνεννόηση,πολύ περισσότερο βέβαια για συναίνεση, αλλά για μια απλή έστω συζήτηση και αλληλοενημέρωση για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή