31 Οκτωβρίου 2017

Οκτώβριος 2017: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Οι 10 πολιτικές γελοιογραφίες του Οκτωβρίου 2017 για την ελληνική επικαιρότητα που μας άρεσαν περισσότερο. Στο επίκεντρο της σάτιρας αυτό το μήνα βρέθηκαν: Η επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ (σχετικό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου επάνω αριστερά σε σκηνικό "Καραγκιόζη"). Επίσης η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου, η επένδυση στο Ελληνικό, καθώς και κάποιες κυβερνητικές κυρίως γκάφες! 

Σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (4.10.2017). Τελικά δεν είναι «δάσος» τα 37 στρέμματα στο Ελληνικό, όπως αρχικά είχε αποφασίσει ο Δασάρχης Πειραιά. Βέβαια τα ζώα ... δυσαρεστήθηκαν!

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Ενστάσεων της Περιφέρειας Πειραιά έκρινε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 3-2 (καθώς η ψήφος του προέδρου μέτρησε ως διπλή), υπέρ της αίτησης που κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικό ΑΕ, ότι δηλαδή δάσος στο παλιό αεροδρόμιο δεν υπάρχει. Να σημειωθεί ακόμη ότι, για την εξακρίβωση της ύπαρξης ή μη δάσους, είχε προηγηθεί αυτοψία στην περιοχή του Ελληνικού που είχε ζητήσει η αρμόδια δευτεροβάθμια επιτροπή της Περιφέρειας.

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή (6.10.2017). Όταν οι αρχαίοι έχτιζαν κάτω από τις ...επενδύσεις των απογόνων τους! Σκίτσο, με αφορμη την επένδυση στο Ελληνικό και τον εκεί αρχαιολογικό χώρο... Να σημειωθεί ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε τελικά ότι έκταση περίπου 300 στρεμμάτων συνολικά, στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού (εκεί που για 60 χρόνια προσγειώνονταν αεροπλάνα), είναι χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου. Αντιδράσεις πολιτικών και κομμάτων (και των ΑΝΕΛ) καθώς και συγκρούσεις στη Βουλή κατά τη συζήτηση (
9 Οκτωβρίου 2017) του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου. Στο σκίτσο η θέση του Πάνου Καμμένου στο νομοσχέδιο σε συνδυασμό με μια πρόσφατη επισκεψή του σε ...καζίνο του Λονδίνου.

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή. "Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση". Σχετικό με το 
νομοσχεδίο για την αλλαγή φύλου:

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος (16.10.2017). "Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα" λέει η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ. "Η μεσαία τάξη (που συνήθως τα πληρώνει) τελείωσε"!

Σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη. Μετα τη συνάντηση που είχαν στο Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη 17.10.2017, ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Αμερικανό Πρόεδρο, μιλώντας ο Ντόναλντ Τραμπ είπε μεταξύ άλλων: «Έχω ενημερωθεί ότι υπάρχει μια πιθανή πώληση προς την Ελλάδα για την αναβάθμιση του στόλου των ελληνικών αεροσκαφών F16, συμφωνία που θα φθάσει ως τα 2,4 δισ. ευρώ, θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και την συνεργασία μας». Ήταν ίσως το μοναδικό χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ, πέρα από κάποιες υποσχέσεις στήριξης της χώρας μας.

Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή (20.10.2017). Μακρόνησος 1947. Εβδομήντα χρόνια μετά, "εκδρομή τιμής και μνήμης" διοργανώθηκε στη μαρτυρική Μακρόνησο από την εφημερίδα «Αυγή» και άλλα μέσα ενημέρωσης του κυβερνητικού χώρου. Το παρόν έδωσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (23.10.2017).«Είναι επιτυχία ότι ο κόσμος δεν τρώει πια από τα σκουπίδια» είπε η υπ. Τουρισμού, κ. Κουντουρά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα Συντακτών (23.10.2017). Ήρθαν για την τρίτη αξιολόγηση οι "θεσμοί" με ...καμήλες, που δεν ...φάγαμε! Υπενθυμίζεται το «we have eaten the camel, now we have the queue»! του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της εκεί επίσημης επίσκεψής του. 
«Φάγαμε την καμήλα και έμεινε η ουρά» ήθελε μα πει ο κ. Τσίπρας, όμως το queue δεν σημαίνει ουρά ζώου αλλά έχει την έννοια της σειράς (ουράς) ανθρώπων ή πραγμάτων (βλέπε και Όταν ο γαϊδαρος γίνεται καμήλα και η σειρά ...ουρά...):

Ένα ακόμη σκίτσο, του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή, σχετικό με την φράση «we have eaten the camel, now we have the queue»! του κ. Τσίπρα. Το αποτέλεσμα... ήδη "φάγαμε την καμήλα...":

Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "η Γελοιογραφία της Ημέρας".

afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Σεπτέμβριος 2017: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα
Αύγουστος 2017: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα
Ιούλιος 2017: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα
Ιούνιος 2017: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα
Μάιος 2017: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου