27 Φεβρουαρίου 2017

Κουβέλης: Είπα «όχι» στον Σαμαρά για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Φώτης Κουβέλης, ο «μοιραίος» πολιτικός, δηλώνει, ίσως για πρώτη φορά ξεκάθαρα, ότι συνειδητά με τη στάση του στο θέμα της εκλογής του ΠτΔ, οδήγησε τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 για να κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας
και το κόμμα του. Δηλώνει επίσης, στη συνέντευξή του στο iEfimerida, ότι συνεχίζει να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και να εμπιστεύεται τον αρχηγό του. Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

- Δύο χρόνια μετά, η κατάσταση στη χώρα έχει χειροτερεύσει. Αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω, στα τέλη του 2014, θα αλλάζατε τη στάση σας; Θα είχατε αποδεχθεί την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να γίνετε πρόεδρος της Δημοκρατίας; Σας είχε γίνει τελικά η πρόταση;

«Οχι με σαφήνεια».

-Δηλαδή ο κύριος Σαμαράς λέει ψέματα;

«Οχι, δεν λέει ψέματα. Ο κύριος Σαμαράς αναφέρθηκε σε μια σειρά από βολιδοσκοπήσεις ή και προτάσεις που μου έγιναν, για να πει την τελευταία φορά, ότι αυτό που λέγαμε ήταν πρόταση».

-Ο κύριος Σταμάτης δεν είχε επικοινωνήσει μαζί σας; 

«Ο κύριος Σταμάτης πράγματι διετύπωσε αυτή την πρόταση, αλλά δεν είχα καμμία επικοινωνία ούτε με τον κύριο Σαμαρά ούτε με κανένα άλλο στέλεχος».

-Θα είχε αλλάξει κάτι στη στάση σας, αν είχε επικοινωνήσει άμεσα ο κύριος Σαμαράς;

«Οχι, όχι».

-Γιατί αρνηθήκατε;

«Εμείς, ως ΔΗΜΑΡ, με δική μου εισήγηση, στο τελευταίο συνέδριό μας, πριν τις εκλογές, είχαμε πάρει απόφαση, σχεδόν ομόφωνη, ότι δεν θα ψηφίσουμε πρόεδρο Δημοκρατίας, γιατί πιστεύαμε ότι δεν έπρεπε να εκλεγεί Πρόεδρος για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές ώστε, να αλλάξει, όπως έλεγε χαρακτηριστικά και η απόφασή μας, σελίδα. Και αυτό έπραξα. Αν θέλετε υπηρετώντας τη συλλογικότητα της απόφασης του κόμματός μου αλλά υπηρετώντας και την προσωπική μου επιλογή ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές».

-Αρα είχατε αποφασίσει ότι πρέπει η χώρα να αλλάξει σελίδα, ξέροντας ότι αυτή η σελίδα οδηγεί στον ΣΥΡΙΖΑ;

«Ηταν προφανές ότι όταν εκείνη την ώρα λέγαμε να αλλάξει σελίδα, ξέραμε ότι και στη βάση της κοινωνίας αλλά και των δημοσκοπήσεων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η επόμενη επιλογή των Ελλήνων πολιτών».

-Ηταν μια σαφής επιλογή;

«Ναι, ακριβώς».


-------

-«Θα ξαναψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ», λέτε με έμφαση. Σαν να μην τον κρίνετε πια, αλλά να είστε μαζί του.

«Αξιολογώ πράγματα και το λέω αυτό. Οτι παλεύει και αγωνίζεται προκειμένου να εξομαλύνει σκληρές πλευρές της επιχείρησης των μέτρων. Βλέπω ότι έχει μια σημαντική αναφορά στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής. Βλέπω ότι υπηρετεί τη συνέχιση του δρόμου της ευρωπαϊκής παρουσίας της χώρας μας. Ολα αυτά είναι στοιχεία που με πείθουν ότι πρέπει να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ».

-Λόγω προθέσεων, χωρίς να περιμένετε αποτέλεσμα;

«Δεν σπεύδω εγώ να προδικάσω. Είναι σαν να προδικάζει το δικό σας ερώτημα. Στη βάση των δικών μου αξιολογήσεων, τα στοιχεία δικαιολογούν την επιλογή μου να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ».

-Εμπιστεύεστε τον Αλέξη Τσίπρα; 

«Βεβαίως».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου