10 Μαρτίου 2021

Τα Ωραία της Ημέρας 10.3.2021

Παρατηρώντας τον βυθό από την παραλία στην 
Κέρκυρα, λόγω υποχώρησης των νερών της θάλασσας (φωτογραφία αριστερά).
Ένα πελώριο πουλί σχημάτισε ένα σμήνος από ψαρόνια.
Κίτρινο πιγκουίνο απαθανάτισε ο φακός του Yves Adams.
H Aντέλ αναδείχθηκε γυναίκα καλλιτέχνης του αιώνα.

Κέρκυρα: Παρατηρώντας τον βυθό από την παραλία 

Βράχια, φύκια, μεγάλες πέτρες, ακόμη και κορμούς δέντρων, άφησε πίσω της η άμπωτη που «ρούφηξε» τη θάλασσα στον όρμο της Γαρίτσας, το Ποντικονήσι, αλλά και το λιμάνι της Λάκκας στους Παξούς.

Το φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί εδώ και μέρες στις ακτές του Ιονίου και όχι μόνο (Υποχώρησαν τα νερά της θάλασσας από Θερμαϊκό μέχρι και παραλίες της Αττικής), έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των περιπατητών, καθώς έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον πυθμένα της θάλασσας και ό,τι έκρυβε όλα αυτά τα χρόνια η στάθμη της.

Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς επιστήμονες «τα συγκεκριμένα φαινόμενα, συνήθως οφείλονται σε μετεωρολογικές συνθήκες», ενώ εντός ημερών, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες «τα νερά αναμένεται να επανέλθουν στη φυσική τους θέση».

Πηγή: naftemporiki.gr


Πελώριο πουλί σχημάτισε ένα σμάρι από ψαρόνια


Για μήνες αναζητούσε ψαρόνια ο με έδρα το Δουβλίνο φωτογράφος Τζέιμς Κρόμπι, συνοδευόμενος από τον συνάδελφό του, Κόλιν Χογκ. Με τα πολλά, μια μέρα ο φακός του αιχμαλώτισε ένα σμάρι (σμήνος) ψαρόνια τη στιγμή που φούσκωνε στον ουρανό σχηματίζοντας ένα πελώριο πουλί.

Από την πλευρά του, ο Κόλιν Χογκ κατέγραψε σε ένα σύντομο βιντεοκλίπ την εμπειρία του ιπτάμενου σχηματισμού να παίρνει μορφή και να αιωρείται πάνω από τα νερά της Lough Ennell, μιας λίμνης κοντά στην πόλη Μουλινγκάρ στην κεντρική Ιρλανδία.

Starlings making the shape of a bird

Ο Τζέιμς Κρόμπι είναι περισσότερο γνωστός ως αθλητικός φωτορεπόρτερ. Πριν λίγο καιρό κέρδισε τον τίτλο του Press Photographer of the Year, με τη φωτογραφία ενός φανατικού ποδοσφαιρόφιλου που παρακολουθούσε τον αγώνα στα ημιτελικά μεταξύ της St. Brigid και της Boyle, από την άκρη ενός νεκροταφείου σκαρφαλωμένος σε μια σκάλα.


Κίτρινο πιγκουίνο απαθανάτισε ο φακός του Yves Adams 


Στις νήσους South Georgia και Sandwitch, στον Ατλαντικό, βρέθηκε ο φωτογράφος άγριας ζωής και ξεναγός φωτογραφικών εξερευνητικών ταξιδιών Yves Adams. Και εκεί είχε την τύχη να απαθανατίσει με τον φακό του έναν κίτρινο πιγκουίνο, σπάνιο πουλί το οποίο απαντάται μία φορά ανά 20.000 με 146.000 πιγκουίνους. «Ήταν ουράνιο το ότι εμφανίστηκε δίπλα μας. Αν απείχε 50 μέτρα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτό το show που συναντάς μια φορά σ' ολόκληρη τη ζωή σου» δήλωσε ο ευτυχής φωτογράφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Aντέλ αναδείχθηκε γυναίκα καλλιτέχνης του αιώνα


Η Aντέλ ανακηρύχθηκε η γυναίκα καλλιτέχνης του αιώνα με τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφήνοντας πίσω τις Μαντόνα, Πινκ και Ριάνα. Τα στατιστικά στοιχεία παρουσιάστηκαν ενόψει της Εθνικής Ημέρας Άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία για τέταρτη φορά θα εορταστεί τον Οκτώβριο του 2021 με φετινό θέμα «Γιορτάζοντας τις Γυναίκες της Μουσικής».

Το top 10 των γυναικών με τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο (2000-2021) αποτελούν οι: 1) Adele, 2) P!nk, 3) Madonna, 4) Rihanna, 5) Did, 6) Amy Winehouse, 7) Kylie Minogue, 8) Beyoncé, 9) Britney Spears, 10) Lady Gaga

Πηγή: amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου