20 Μαρτίου 2021

Διαμαρτυρίες, κάπως διαφορετικές

Διαμαρτυρίες, κάπως διαφορετικές για να προσελκύσουν την προσοχή, τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα σημεία του πλανήτη: Κάποια στιγμιότυπα:

Αριστερά: Ο ψαλιδοχέρης. Οι υποστηρικτές του ηθοποιού Τζόνυ Ντέπ έξω από το Δικαστήριο στο Λονδίνο, Βρετανία. «Δικαιοσύνη για τον Τζόνι».
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021. REUTERS / TOBY MELVILLE.

"Καιροσκόπο και χειριστική" χαρακτηρίζει ο Τζόνι Ντέπ την πρώην σύζυγό του ‘Αμπερ Χερτ μέσω των δικηγόρων του στο Λονδίνο ασκώντας έφεση στη δικαστική απόφαση του Νοεμβρίου που τον έκρινε ένοχο για τον ξυλοδαρμό της.

Ντυμένος θάνατος σε διαμαρτυρία
Πρόσωπο ντυμένο ως θάνατος διαμαρτύρεται κατά νόμου για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας στη Μαδρίτη, Ισπανία
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021. REUTERS / SUSANA VERA.
Το ισπανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε οριστικά τη νομιμοποίηση της ευθανασίας και της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας και έτσι η Ισπανία γίνεται μια από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο και η τέταρτη στην Ευρώπη που επιτρέπει σε έναν ασθενή που πάσχει από ανίατη ή εκφυλιστική νόσο να πεθάνει βάζοντας τέλος στα δεινά του.

Υποβρύχια διαμαρτυρία.
Επιστήμονας του Μαυρικίου και ακτιβιστής της κλιματικής αλλαγής κρατά πλακάτ Youth Strike For Climate, κατά τη διάρκεια μιας υποβρύχιας διαμαρτυρίας, στον Μαυρίκιο.
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021. via REUTERS / GREENPEACE

Διαμαρτυρία και κορωνοϊός.
Διαμαρτυρία εναντίον της κυβέρνησης του Προέδρου της Βολιβίας Λούις Άρσε μετά την κράτηση του πρώην προσωρινού Προέδρου Jeanine Anez, στο Λα Παζ, Βολιβία.
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021. REUTERS / MANUEL CLAURE

Η διαμαρτυρία συνεχίζεται.  
Άνθρωποι φέρουν πλακάτ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα στη Μιανμάρ, έξω από το γραφείο του ASEAN, Ινδονησία.
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021. REUTERS / AJENG DINAR ULFIANA.
Μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, η 3η Μαρτίου ήταν η "πιο αιματηρή" μέρα στη Μιανμάρ με 38 νεκρούς, όπως δήλωσε η απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη χώρα, Κριστίν Σράνερ Μπούργκενερ. Εκτιμάται ότι "από την έναρξη του πραξικοπήματος έχουμε περισσότερους από 50 νεκρούς και πολλούς τραυματίες", είπε.

Διαμαρτυρία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.
Διαμαρτυρία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, Γερμανία.
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021. REUTERS / THILO SCHMUELGE

Φωτογραφίες από naftemporiki.gr/photos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου