27 Μαρτίου 2021

62 εκ. δολάρια για το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο

Ο καλλιτέχνης με έδρα το Ντουμπάι, Sacha Jafri, πούλησε το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο, ένα πίνακα με έκταση 1.980 τετραγωνικών μέτρων, που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο έργο στον κόσμο.

Το έργο πωλήθηκε σε υπερδιπλάσια τιμή από αυτή που είχε υπολογίσει εξαρχής ο καλλιτέχνης και τα έσοδα από την πώληση θα στηρίξουν φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές Οργανώσεις -όπως τις Dubai Cares, UNICEF, UNESCO και το Global Gift Foundation. 

Το έργο με τίτλο «Το Ταξίδι της Ανθρωπότητας» αγοράστηκε από τον Andre Abdoune -έναν πολυεκατομμυριούχο Γάλλο επιχειρηματία των κρυπτονομισμάτων, που δήλωσε ότι όταν ήταν παιδί δεν είχε να φάει και κάθε δολάριο που ξόδεψε γι’ αυτό τον πίνακα θα ανακουφίσει παιδιά σε όλο τον κόσμο σε ζητήματα που σχετίζονται με την ψηφιακή πρόσβασή τους στη μάθηση, καθώς και στην υγειονομική περίθαλψη και υγιεινή.

Η δημοπρασία της πώλησης του έργου έγινε στο Ντουμπάι. Αρχικά ο Sacha Jafri ήθελε να χωρίσει το έργο σε 70 κομμάτια και να το δημοπρατεί τμηματικά σε όλη τη διάρκεια του 2021.

Ο καλλιτέχνης δούλεψε το έργο του επί επτά μήνες μέσα στην αίθουσα χορού του ξενοδοχείου Ατλαντίς και είναι μέρος της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας Humanity Inspired, η οποία ξεκίνησε το 2020. «Το όραμά μου ήταν να επανασυνδέσω τον διχασμένο πλανήτη μας μέσα από τις καρδιές, τα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών του κόσμου» είπε ο Jafri.

Πηγές: naftemporiki.grinstagram.com/sachajafri

Τιμή ρεκόρ για τον θνητό σούπερ ήρωα του Banksy


Έναντι 19.45 εκατ. ευρώ πωλήθηκε ο διάσημος πίνακας του Banksy με το μικρό αγόρι που παίζει με μια κούκλα νοσοκόμα- υπερήρωα, ποσό ρεκόρ για πώληση σε δημοπρασία και για έργο του Βρετανού καλλιτέχνη.

Το «Game Changer», όπως ονομάζεται το έργο, εκτιμάτο αρχικά περίπου στα 2.9 εκατ. ευρώ αλλά πουλήθηκε τελικά από τον οίκο Christie's σε τετραπλάσια τιμή, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ του Banksy για το «Devolved Parliament» που πουλήθηκε το 2019 για 11.5 εκατ. ευρώ.

Ο πίνακας δείχνει ένα μικρό αγόρι να σηκώνει μια κούκλα νοσοκόμα, με το χέρι τεντωμένο και φορώντας κάπα, ενώ διάσημοι υπερήρωες όπως Batman ή Spiderman βρίσκονται στον καλάθι των σκουπιδιών.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου