31 Μαρτίου 2021

Μάρτιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Μαρτίου από την επικαιρότητα κυρίως στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα, κυρίαρχο και πάλι το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια (κυρίως στη Νέα Σμύρνη) αλλά και οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Tα 10 σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά, στο σκίτσο του Ιάκωβου Βάη από ανάρτησή του στο facebook (11.3.2021). Η αστυνομία θυμίζει στον Αλέξη Τσίπρα (που τώρα την κατηγορεί) πως όταν εκείνος ήταν πρωθυπουργός (για 4,5 χρόνια) στήριζε με τον ίδιες περίπου μεθόδους την πολιτική του απέναντι στα αιτήματα των απεργών, των συνταξιούχων κλπ.

Στα άγρια επεισόδια της Νέας Σμύρνης, στο περιθώριο των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία, κάποιος από τους διαδηλωτές (ο Μπάμπης ο Σουγιάς) έχασε τη ... σιδηρογροθιά του και την αναζητά στην αστυνομια! Στο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (14.3.2021):

Είναι έγκλημα το να μπαίνουμε σε lockdown και περιορισμούς μετακινήσεων με 1500 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα και να βγαίνουμε με 3000. Αυτό φαίνεται να λέει ο διάσημος ντετέκτιβ Σέρλοκ Χόλμς (Κυριάκος Μητσοτάκης) στον βοηθό του Γουότσον (Άδωνι Γεωργιάδη). Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (18.3.2021):

Ο Αλέξης Τσίπρας διαμαρτύρεται έντονα για την αστυνομική βία και ο ιδρώτας του τροφοδοτεί τις «Αύρες», τα θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού που έχει στο οπλοστάσιο της η ΕΛ.ΑΣ. και αποκτήθηκαν επί πρωθυπουργίας του! Σκίτσο του 
σκιτσογράφου του "Ριζοσπάστη", Ιάκωβου Βάη (19.3.2021):

Προσπαθώντας να ισορροπήσει πατώντας σε δυο βάρκες, μεταξύ οικονομίας και πανδημίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μιτσοτάκης, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών, ανοίγει τα ...κολυμβητήρια! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (20.3.2021):

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 εν μέσω πανδημίας: Στιγμιότυπο, από τον αγώνα κατά των Τούρκων τότε και τη μάχη κατά του κορωνοϊού σήμερα. Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή»:

Ο πρωθυπουργός, 
Κυριάκος Μιτσοτάκης, "πολέμαρχος" της ...πανδημίας! Μια άποψη του Μιχάλη Κουντούρη σε σκίτσο του στην "Εφ.Συν", με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821:

Από μια (φανταστική) συνομιλία μεταξύ Καραϊσκάκη και Κολοκοτρώνη, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 εν μέσω πανδημίας: Τότε τον εχθρό τον βλέπαμε, τώρα είναι αόρατος! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (25.3.2021):

«Είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, 20% νομίζω» δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου. Τώρα όμως με το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς ο χάρος θα ψωνίζει και εκτός ΜΕΘ! Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού (27.3.2021):

Δεν ήταν μόνο το γιγαντιαίο πλοίο Ever-Given, που προσάραξε και έκλεισε για μια περίπου εβδομάδα τη διώρυγα του Σουέζ, αλλά και το Ever-Koulis (Μητσοτάκης) που έχει φρακάρει τη διώρυγα της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφ.Συν" (29.3.2021):


Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com


Σχετικές αναρτήσεις:
Φεβρουάριος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Ιανουάριος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου