13 Μαρτίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 13.3.2021

Ρωσίδα μπαλαρίνα χόρεψε τη Λίμνη των Κύκνων σε παγωμένο τοπίο στο πλαίσιο μιας διαμαρτυρίας εναντίον κατασκευαστικού σχεδίου που απειλεί μοναδικό φυσικό οικότοπο.

Ένα ανθρώπινο έργο τέχνης, με φόντο την τέχνη της φύσης, στη μέση λίμνης στο Μπενίν.

Ρωσίδα μπαλαρίνα χόρεψε τη Λίμνη των Κύκνων σε παγωμένο τοπίο

Η χορεύτρια Ιλμίρα Μπαγκαουτντίνοβα βρέθηκε σε μία από τις ομορφότερες σκηνές της Ρωσίας, στα παγωμένα νερά του Φινλανδικού Κόλπου, στο πλαίσιο μιας διαμαρτυρίας γεμάτης χορό εναντίον ενός κατασκευαστικού σχεδίου, που σύμφωνα με τους ντόπιους απειλεί έναν μοναδικό σε ομορφιά φυσικό οικότοπο. 


Αψηφώντας τις πολικές θερμοκρασίες, φορώντας τις πουέντ της και μια λευκή τουτού, η πανέμορφη μπαλαρίνα καταγράφηκε στον φακό, καθώς χόρευε στα παγωμένα νερά του κόλπου Μπαταρεϊνάγια, αφότου διάβασε δημοσιεύματα ότι σχεδιάζεται η κατασκευή εκεί ενός σιλό για την αποθήκευση σιταριού.

Η χορεύτρια του θεάτρου Μαριίνσκι ανάρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο, προσθέτοντας μουσική από τη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, σε μια αναφορά στους κύκνους που ζουν στην περιοχή, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων δυτικά της Αγίας Πετρούπολης.

«Είναι ένα μοναδικά φυσικό και ιστορικό μέρος, όπου οι κύκνοι κάνουν τις φωλιές τους την άνοιξη, όπου οικογένειες με παιδιά κάνουν διακοπές το καλοκαίρι, όπου εκατοντάδες ψαράδες βγαίνουν στον πάγο τον χειμώνα», έγραψε στο Facebook. «Όλα αυτά απειλούνται με καταστροφή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ένα ανθρώπινο έργο τέχνης με φόντο την τέχνη της φύσης

Σε ένα μικρό νησάκι, στη μέση της λίμνης Νοκούε, στο ανατολικό Μπενίν, φτιάχτηκε ένας τεράστιος πίνακας γκράφιτι. 
Ο Γαλλοελβετός καλλιτέχνης Σέιπ εργάστηκε μία ολόκληρη ημέρα κάτω από 40 βαθμούς Κελσίου για να φτιάξει ένα έργο τέχνης ανάμεσα από ξύλινα σπιτάκια και βάρκες στο πλωτό χωριό Γκανβί του Μπενίν.

Το Μπενίν, τέως Δαχομέη είναι χώρα της Δυτικής Αφρικής με 11.884.127 κατοίκους. Η χώρα έχει πολλά ποτάμια, που στις εκβολές τους σχηματίζουν λιμνοθάλασσες και έλη κάνοντάς το από μόνο του έργο τέχνης της φύσης.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες Wikipedia, Euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου