24 Μαρτίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 24.3.2021

Η Aegean έγραψε… 200 στον αέρα, προς τιμήν της επετείου της Επανάστασης του 21.
Η ταπισερί «Η Σχολή Των Αθηνών», αντίγραφο του έργου του Ραφαήλ, στη Βουλή των Ελλήνων.
Γιγάντια ελληνική σημαία 1.600 τ.μ. από τους Έλληνες της Ν. Αφρικής.

Η Aegean έγραψε… 200 στον αέρα.

Ένα τεράστιο 200 σχημάτισε στον ουρανό της Πελοποννήσου ένα Airbus της Aegean Airlines την Τετάρτη για να τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. 


Όπως φαίνεται στο γράφημα της AirNav που καταγράφηκε στο Radarbox, μια ειδική πτήση της μεγάλης ελληνικής αεροπορικής εταιρίας ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το πρωί στις 10.12 και περνώντας πάνω από τον Σαρωνικό έφτασε στην Πελοπόννησο, όπου και κηρύχθηκε πριν δύο αιώνες η Επανάσταση και σχημάτισε με την πορεία του ένα τεράστιο 200.

Το Airbus 320 πέταξε 20.000 πόδια πάνω από Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Αχαΐα και Ηλεία, πριν επιστρέψει στο αεροδρόμιο των Σπάτων στις 12.02 το μεσημέρι.

Πηγές: Radarbox, Καθημερινή

Η ταπισερί «Η Σχολή Των Αθηνών» στη Βουλή


Η ταπισερί «Η Σχολή Των Αθηνών» αντίγραφο του έργου του Ραφαήλ, εκτίθεται μαζί με άλλα έργα τέχνης στην έκθεση του πρώτου ορόφου της Βουλής των Ελλήνων, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Φωτογραφία: SOOC / Menelaos Myrillas

Γιγάντια ελληνική σημαία 1.600 τ.μ. από τους Έλληνες της Ν. Αφρικής 


Με επετειακές εκδηλώσεις στο Γιοχάνεσμπουργκ κατά τις οποίες αποκαλύφθηκε μια γιγάντια υφασμάτινη ελληνική σημαία επιφάνειας 1.600 τ.μ., γιόρτασε η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Νοτίου Αφρικής τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ο εορτασμός ξεκίνησε την Κυριακή 21 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας. 

Η χειροποίητη σημαία, με τη μεγέθυνση φωτογραφίας σε διαστάσεις ανάλογες προς το φυσικό μέγεθος του Mνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, ράφτηκε σε χώρο 100 χιλιόμετρα έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ, από δεκάδες ομογενείς και παιδιά για περισσότερο από 2 μήνες.

Πηγή: kathimerini.gr

Δείτε και αυτό: Τα «Ωραία» της Ημέρας 22.3.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου