17 Μαρτίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 17.3.2021

Εικόνες… αποκάλυψης από σφοδρή αμμοθύελλα στο Πεκίνο.
Το γύρο του κόσμου μέσω Reuters κάνουν τα «πάρκα τσέπης» της Αθήνας.
Ο Σούπερμαν των εμβολίων στην Πενσυλβάνια.
Ξενοδοχείο με πολικές αρκούδες στην Κίνα.

Εικόνες από τη σφοδρή αμμοθύελλα στο Πεκίνο (επάνω αριστερά και κάτω)

Εικόνες… αποκάλυψης αντίκρισαν οι κάτοικοι του Πεκίνου το πρωί της Δευτέρας, καθώς ένα πελώριο, πυκνό νέφος άμμου «έπνιξε» την κινέζικη πρωτεύουσα, αποτέλεσμα σφοδρής αμμοθύελλας από την έρημο Γκόμπι.

Η αμμοθύελλα χτύπησε με σφοδρότητα το Πεκίνο και άλλες περιοχές της βορειοδυτικής Κίνας, «τυλίγοντας» κυριολεκτικά την κινέζικη πρωτεύουσα και άλλες πόλεις με άμμο, και «βάφοντας» τον ουρανό με ένα απόκοσμο κιτρινωπό χρώμα.

Το κέντρο του Πεκίνου «πνιγμένο» από το πυκνό νέφους άμμου που έφερε η σφοδρή αμμοθύελλα. (Φωτ. REUTERS/Tingshu Wang)

Σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας, πρόκειται για την εντονότερη αμμοθύελλα που βιώνει η χώρα την τελευταία δεκαετία.

Πηγή: kathimerini.gr

Τα «πάρκα τσέπης» της Αθήνας 

Τα «πάρκα τσέπης» που έχουν αγκαλιαστεί από τους Αθηναίους εντόπισε το Reuters και έκανε εκτενές ρεπορτάζ, στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «μικρά οικόπεδα που κάποτε ήταν γεμάτα σκουπίδια και άναρχη βλάστηση μεταμορφώνονται σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η χρόνια ρύπανση». Μέχρι τώρα, έχουν δημιουργηθεί τρία τέτοια πάρκα, στην Κυψέλη, τον Κολωνό και το Παγκράτι, δίνοντας «ανάσα» δροσιάς, αλλά και χρώμα σε τρεις πυκνοδομημένες περιοχές που στερούνται του πράσινου ελεύθερου χώρου.

Το δημοσίευμα εστιάζει και στην πηγή του προβλήματος που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα, με την «… πληθυσμιακή έκρηξη που υπήρξε τις δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η μετανάστευση από αγροτικές περιοχές πυροδότησε την άναρχη δόμηση».

Πηγή: naftemporiki.gr

Ο Σούπερμαν των εμβολίων

Ένας 36χρονος φαρμακοποιός έχει μπει με «υπερ- δυνάμεις» στη μάχη κατά της Covid-19. Στόχος του είναι Μαϊάνκ Αμίν είναι να εμβολιάσει την κοινότητά του στο Κόλετζβιλ της Πενσυλβάνια. Το φαρμακείο του έλαβε άδεια εμβολιασμών στα τέλη Ιανουαρίου και έκτοτε έχει εμβολιάσει 1.000 κατοίκους. Στη φωτογραφία εμβολιάζει την Έλεν Πέπε, 94 ετών.

Πηγή: moneyreview.gr

Ξενοδοχείο με πολικές αρκούδες 

Tο πρώτο «ξενοδοχείο πολικών αρκούδων» στον κόσμο άνοιξε στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκγιάνγκ της Κίνας, προσελκύοντας τόσο επισκέπτες όσο και κριτική για το κεντρικό της χαρακτηριστικό: Ζωντανές πολικές αρκούδες. Το Polar Bear Hotel, μέρος του θεματικού πάρκου Χάρμπιν Πολάρλαντ, άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή με την υπόσχεση της 24ωρης παρακολούθησης πολικών αρκούδων και από τα 21 δωμάτια. Το κόστος για διαμονή στο ξενοδοχείο, όπου τα δωμάτια κυμαίνονται από 1.888 έως 2.288 γιουάν (290,10 δολάρια έως 351,56 δολάρια) ανά διανυκτέρευση, θεωρείται «πολύ υψηλό».

Πολλοί όμως είναι και οι επικριτές της λειτουργίας του ξενοδοχείου. «Οι πολικές αρκούδες ανήκουν στην Αρκτική, όχι σε ζωολογικούς κήπους ή γυάλινα κουτιά σε ενυδρεία - και σίγουρα όχι σε ξενοδοχεία», δήλωσε ο Τζέισον Μπέικερ, ανώτερος αντιπρόεδρος της ομάδας δικαιωμάτων ζώων PETA στο Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου