11 Μαρτίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 11.3.2021

Ένα κυριολεκτικά ...δεμένο ζευγάρι: Φόρεσαν από κοινού χειροπέδες για τρεις μήνες προσπαθώντας να διορθώσουν τη σχέση τους. 

Μνημείο στον Γκορμπατσόφ δημιουργεί στο Βερολίνο ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής Ai Weiwei.

Ένα κυριολεκτικά ...δεμένο ζευγάρι 

Ένα ζευγάρι από την Ουκρανία που κουράστηκε να τσακώνεται προσπαθεί να διορθώσει τη σχέση του με χειροπέδες που φόρεσαν από κοινού για τρεις μήνες και αναφέρουν τις εμπειρίες τους στα κοινωνικά μέσα.

Ο πωλητής αυτοκινήτων μέσω Διαδικτύου Αλεξάντρ Κουντλάι, 33 ετών, και η αισθητικός Βικτόρια Πουστοβίτοβα, 28 ετών, ξεκίνησαν το «πείραμά» τους, όπως το χαρακτηρίζουν, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και έχουν έκτοτε συγκεντρώσει χιλιάδες ακολούθους στο Instagram.


«Σε ό,τι αφορά το αν νιώθουμε άνετα από σωματική άποψη, με κάθε μέρα που περνά, το συνηθίζουμε ολοένα και πιο πολύ. Γίνεται πιο εύκολο», δήλωσε ο Αλεξάντρ στο Reuters, στο διαμέρισμα του ζευγαριού στην πόλη Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία.


Η ιδέα τού ήρθε όταν η σύντροφός του δήλωσε ότι θέλει να χωρίσουν. «Χωρίζαμε μια ή δυο φορές την εβδομάδα. Όταν κατά τη διάρκεια ενός ακόμα τσακωμού η Βίκα είπε και πάλι ότι πρέπει να χωρίσουμε, της απάντησα: Τότε, θα σε δέσω με μένα». Η Βικτόρια αρχικά ήταν αρνητική στην ιδέα, αλλά τελικά ο Αλεξάντρ κατάφερε να της αλλάξει γνώμη. «Τον αγαπώ, έτσι πήρα την απόφαση να το κάνω» δήλωσε.


Έτσι, εδώ και σχεδόν ένα μήνα κανείς από τους δύο δεν έχει προσωπικό χώρο, κάνουν τα πάντα μαζί, από τις αγορές στο σούπερ μάρκετ μέχρι το διάλειμμα για τσιγάρο. Όσο για το πως χρησιμοποιούν την τουαλέτα, η απάντηση είναι ότι ο ένας εκ των δύο περιμένει απ’ έξω με το χέρι του να είναι εντός της τουαλέτας, ενώ κάνουν ντους εναλλάξ.

«Δεν εξαφανίστηκαν οι μεταξύ μας τσακωμοί, συνεχίζουμε να μαλώνουμε. Αλλά όταν πλησιάζουμε ένα αδιέξοδο και δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ μας, απλά σταματάμε να μιλάμε αντί να μαζέψουμε τα πράγματά μας και να φύγουμε», δήλωσε ο Αλεξάντρ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μνημείο στον Γκορμπατσόφ δημιουργεί ο Ai Weiwei 

Με υπαινιγμό απευθύνεται στους Κινέζους ηγέτες ο Ai Weiwei δημιουργώντας ένα μνημείο στο Βερολίνο για τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον οποίο αποκαλεί οραματιστή.

«Ο Γκορμπατσόφ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στοχαστές, οραματιστές, που συνέβαλαν στο να εγκαθιδρυθεί μια καινούργια προοπτική για την κοινωνία» δήλωσε ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής. «Ο Γκορμπατσόφ είναι πάντα συμβολικός για τον κόσμο που αναζητά την ελευθερία» συνέχισε ο Weiwei, ο οποίος το 2011 φυλακίστηκε και στη συνέχεια τέθηκε υπό παρακολούθηση λόγω της κριτικής του κατά του κράτους μέσα από έργα τέχνης, αλλά και λόγω των ερευνών του στην κατάχρηση αρμοδιότητας από τις κρατικές αρχές.

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

Πρόσθεσε δε ότι ο εκδημοκρατισμός της Ρωσίας μπορεί να δώσει ένα μοντέλο για την Κίνα: «Έως σήμερα δεν βλέπουμε στην Κίνα κάποιον σαν τον Γκορμπατσόφ. Αλλά αν δεν υπάρξει στην Κίνα μια πολιτική μεταρρύθμιση σαν αυτή που ξεκίνησε ο Γκορμπατσόφ, τότε δεν θα υπάρξει καλό αποτέλεσμα από την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Έσπασαν κυριολεκτικά και μεταφορικά τα δεσμά τους. Μετά από 123 μέρες δεμένοι μεταξύ τους με χειροπέδες ώστε να σώσουν τη σχέση τους, οι Ουκρανοί Αλεξάντρ Κούντλεϊ και Βικτόρια Πουστοβίτοβα, έσπασαν τα δεσμά live στην εθνική τηλεόραση, λέγοντας ότι το πείραμα έφερε στο φως δυσάρεστες αλήθειες. «Νομίζω ότι θα είναι ένα καλό μάθημα για εμάς, για άλλα ζευγάρια στην Ουκρανία και στο εξωτερικό ώστε να μην επαναλάβουν αυτό που έχουμε κάνει», είπε η Πουστοβίτοβα στο Reuters κατά τη διάρκεια συνέντευξή της στο Κίεβο, ενώ πρόσθεσε ότι «ο προσωπικός χώρος είναι αυτό που της έλειψε περισσότερο». Ο Κούντλεϊ είπε ότι δεν μετανιώνει που κατέφυγε σε κάτι τόσο υπερβολικό για να σώσει τη σχέση, προσθέτοντας ότι οι χειροπέδες τον βοήθησαν να καταλάβει ότι οι δύο τους δεν ήταν «ομοϊδεάτες», «δεν εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος, είμαστε εντελώς διαφορετικοί», δήλωσε ο 33χρονος πωλητής αυτοκινήτων. naftemporiki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή