17 Μαρτίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 17.3.2021

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έγινε νονός! Η βάφτιση ήταν "κατεπείγουσα" αφού οι γονείς του παιδιού επικαλέστηκαν "σοβαρούς οικογενειακούς λόγους" και έγινε κατόπιν "άδειας της Πολιτικής Προστασίας". Προκάλεσε όμως αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση. Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή».

Το σχετικό ρεπορταζ από το protothema.gr:

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Twitter αποκάλυψε την χαρά του που έγινε νονός. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: «είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!»

Η ανάρτηση αυτή, ωστόσο, έφερε θύελλα αντιδράσεων στα social media από πολίτες που κατηγόρησαν τον υπουργό Ανάπτυξης για παραβίαση των μέτρων, καθώς έχουν απαγορευτεί μετά τα τελευταία μέτρα αυστηροποίησης του lockdown τα μυστήρια.

Απαντώντας στις αντιδράσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η βάπτιση έγινε κατόπιν άδειας που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, έπειτα από αίτηση που κατέθεσαν οι γονείς του, επικαλούμενοι σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Σε νεότερη ανάρτησή του δημοσίευσε τη σχετική άδεια, ενώ σημείωσε ότι αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας, αν έχει σοβαρούς λόγους.

Για το θέμα, τοποθετήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολίασε δηκτικά «αν υπάρχει κάποιο μέτρο περιορισμού που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής».

«Ο κ. Γεωργιάδης από χθες διαφημίζει ότι συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Ή αυτά ισχύουν - υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού - μόνο για τους απλούς πολίτες;», ανέφερε χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου