6 Μαρτίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 6.3.2021

Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα "τρώει" τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Έτσι εκείνος τον παρακαλεί να την σταματήσει και να φάει κάτι άλλο! Αυτά, σύμφωνα με το σκίτσο του Ιάκωβου Βάη (που συνήθως παρουσιαζει τα σκίτσα του στον "Ριζοσπάστη").

Όμως από μια δημοσκόπηση 
που πραγματοποίησε η GPO και δημοσιεύουν σήμερα τα «ΝΕΑ», με αφορμή τις επίκαιρες υποθέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη και του Δημήτρη Κουφοντίνα, προκύπτουν τα εξής μηνύματα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση: 

«Η ΝΔ μετράει απώλειες εξαιτίας της πολύκροτης υπόθεσης του σκηνοθέτη (το 56,2% τάσσεται υπέρ της παραίτησης της Λίνας Μενδώνη, ανάμεσά στους και ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ), των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία "Μήδεια" αλλά κυρίως λόγω της ανταπόκρισής της στις οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία, καθώς δύο στους τρεις Έλληνες θεωρούν ελλιπή τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη της οικονομίας και της απασχόλησης.

Ισχυρούς κλυδωνισμούς ωστόσο υφίσταται και ο ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την κυβερνητική φθορά,αλλά αντιθέτως υποχωρούν και τα δικά του ποσοστά. Οι δύο κυριότεροι λόγοι, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης των "ΝΕΩΝ" είναι η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της πανδημίας «όλη αυτή την περίοδο», την οποία επικρίνουν δύο στους τρεις πολίτες, καθώς και η αντιμετώπιση του ζητήματος της απεργίας πείνας του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κοινή γνώμη – σε ποσοστό 62,9% – καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει στον εκβιασμό της μεταγωγής και το μήνυμα αυτό εκπέμπει και το 37,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τα παραπάνω δεδομένα, λοιπόν, η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητη στις 13,7 ποσοστιαίες μονάδες (από 13,9 το προηγούμενο δίμηνο). Η διαφορά που καταγράφεται (ΝΔ 36,4% – ΣΥΡΙΖΑ 22,7%) επιβεβαιώνει εκ νέου το σκηνικό πολιτικής κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και διατηρεί τη ΝΔ σε τροχιά αυτοδυναμίας. 
Αλώβητο, άλλωστε παραμένει το εξαιρετικά μεγάλο προβάδισμα του πρωθυπουργού (47,7%) έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (24,1%) ως προς την καταλληλότητα για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου