8 Μαρτίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 8.3.2021

«Βόμβες» από Μέγκαν Μαρκλ για το Παλάτι: «Ανησυχούσαν» για το χρώμα δέρματος του γιου του ζευγαριού, Άρτσι.
Γιορτάζοντας με φωτιές πριν από τη Σαρακοστή στη Βουλγαρία.
Προς πώληση το πρώτο σπίτι εξ ολοκλήρου από εκτυπωτή 3D.

Aποκαλύψεις από Μέγκαν Μαρκλ για το Παλάτι

Σε καταιγιστικές αποκαλύψεις για το Παλάτι προχώρησε η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε με τον σύζυγό της πρίγκιπα Χάρι στην Όπρα Ουίνφρεϊ, καταλογίζοντας σε μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ότι «ανησυχούσαν» για το χρώμα του δέρματος του γιου του ζευγαριού. Μέλος της βασιλικής οικογένειας είχε εγείρει ζήτημα για το χρώμα του δέρματος που θα είχε ο γιος τους, Άρτσι, είπε, προσθέτοντας ότι του είχαν αρνηθεί τον τίτλο του πρίγκιπα. 

Η Μέγκαν ανέφερε επίσης ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις και ότι δεν έλαβε καμία βοήθεια από το Παλάτι. Αποκάλυψε δε ότι εκείνη και ο πρίγκιπας Χάρι παντρεύτηκαν σε μια απλή τελετή τρεις ημέρες πριν από τον λαμπερό γάμο τους, ο οποίος έγινε «για τον κόσμο», όπως είπε.

Ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε ότι η οικογένειά του τους απέκοψε οικονομικά και ότι ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, τον απογοήτευσε και αρνείτο κάποια στιγμή να δεχθεί τις κλήσεις του. Όπως τόνισε, άφησε τα βασιλικά του καθήκοντα λόγω έλλειψης κατανόησης και επειδή ανησυχούσε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται – αναφερόμενος στον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο το 1997 καθώς ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε επιτάχυνε για να ξεφύγει από τους φωτογράφους.

Η συνέντευξη – η οποία μεταδόθηκε από το CBS – πραγματοποιήθηκε περίπου έναν χρόνο αφότου ο Χάρι και η Μέγκαν αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2016 και παντρεύτηκε το 2018.

Πληροφορίες από kathimerini.gr , 
Reuters, BBC 

Βουλγαρία: Με φωτιές πριν από τη Σαρακοστή

Ένα παιδί φτιάχνει δαχτυλίδια από φωτιές κατά την εορταστική τελετή του Mesni Zagovezni, η οποία είναι η πρώτη Κυριακή πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή για το Ορθόδοξο Πάσχα. Στο Λοζέν, ένα χωριό στα προάστια της Σόφιας στη Βουλγαρία, οι κάτοικοι έχουν μαζευτεί για να γιορτάσουν το έθιμο με τις φωτιές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Το πρώτο σπίτι από εκτυπωτή 3D προς πώληση

Το πρώτο 3D printed σπίτι στην Αμερική που πήρε άδεια για πώληση είναι γεγονός. Πίσω από την κατασκευή βρίσκεται ο Κερκ Άντερσεν. Ο υπερμεγέθης 3D εκτυπωτής που κατασκεύασε η εταιρεία του Άντερσεν έχτισε ένα σπίτι 1.900 τετραγωνικών μέτρων σε μόλις 8 ημέρες στην περιοχή της Νέας Υόρκης. Για την κατασκευή της οικίας χρειάστηκαν μόνο 3 εργάτες, ένας εκ των οποίων ήταν ο χειριστής του εκτυπωτή. Συνολικά, η αυτοματοποίηση που εφαμόστηκε, συνένωσε 20 διαφορετικές επαγγελματικές διαδικασίες.

Η μείωση του προσωπικού αλλά και η μείωση του κόστους για τη χρήση υλικών κάνει τα 3D printed σπίτια πολύ πιο οικονομικά. Σύμφωνα με έμπειρο μεσίτη που μίλησε στο CNN Αμερικής, τα σπίτια αυτά μπορεί να είναι μέχρι και 50% φθηνότερα από τα υπόλοιπα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου