1 Οκτωβρίου 2013

Sprider Stores: «Τίτλοι τέλους» μετά από 35 χρόνια λειτουργίας

Mετά 35 χρόνια επιχειρηματικής πορείας, η Sprider Stores αναστέλλει από σήμερα τη λειτουργία των καταστημάτων της. 
Οπως εξηγεί στη χθεσινή της ανακοίνωση στο χρηματιστήριο, «βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση». Η θυγατρική του ομίλου Χατζηιωάννου υποστηρίζει ότι «η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, η οποία έχει πλήξει σημαντικότατα και τον κλάδο μας, ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, η αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, οι καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στις κεντρικές αποθήκες και εγκαταστάσεις της εταιρείας, η άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να μας αποζημιώσουν έστω και μερικώς, αλλά και η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε προμηθευτής της Sprider Stores, επιδείνωσαν επιπροσθέτως την κατάσταση και οδήγησαν την εταιρεία στη συγκεκριμένη απόφαση». 

Η παραπάνω εξέλιξη σηματοδοτεί το τέλος της επιχειρηματικής πορείας της Sprider Stores, η οποία ιδρύθηκε το 1978 και εισήχθη στο Χ.Α. στις 24 Φεβρουαρίου 2004 ενώ τέθηκε εκτός χρηματιστηριακών συναλλαγών στις 2 Απριλίου 2013. Δυστυχώς, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η εισηγμένη, «η ταμειακή ασφυξία στην οποία καταδικαστήκαμε δεν κατέστησε δυνατή την ομαλή τροφοδότηση των καταστημάτων μας με εμπόρευμα και έθεσε τα θεμέλια για την οριστική διακοπή της λειτουργίας τους».

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την ευρύτερη εταιρική οικογένεια της Sprider Stores, τονίζεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία «θα εστιάσει όλες της τις προσπάθειες και θα συμπράξει με κάθε τρόπο στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς το προσωπικό».

Σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις του α΄ εξαμήνου 2013, η Sprider Stores απασχολούσε σε επίπεδο εταιρείας 887 άτομα και σε επίπεδο ομίλου 1.483 άτομα.

Οι ενοποιημένες ζημίες το πρώτο ήμισυ του 2013 ανήλθαν στα 25,227 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία διέθετε 45 σημεία πώλησης, εκ των οποίων τα 44 στην Ελλάδα και 1 σημείο πώλησης στη Βουλγαρία.

______________
Πηγή (αναδημοσίευση) από:  kathimerini.gr
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/10/2013_521076






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου