4 Οκτωβρίου 2013

Reuters: Εθνική και Τρ. Πειραιώς ετοιμάζουν ξεχωριστές "bad banks"

Σε ξεχωριστές "bad banks" σχεδιάζουν να βάλουν τα προβληματικά τους δάνεια η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, αναφέρει το Reuters σε δημοσίευμα του επικαλούμενο υψηλόβαθμα στελέχη των δύο τραπεζών.

Ειδικότρα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Πέτρος Χριστοδούλου, αφού επιβεβαίωσε την πρόθεση αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Capital.gr, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με επενδυτές για μια κοινοπραξία, η οποία θα προβλέπει την ανάληψη από την πλευρά τους μειοψηφικού μεριδίου σε ορισμένα επιχειρηματικά δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα πάντα με το Reuters. 

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του Ιουνίου, τα επισφαλή δάνεια αποτελούσαν το 29% στο συνδυασμένο δανειακό χαρτοφυλάκιο των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών συνολικού ύψους 260 δισ. ευρώ, μέγεθος υπερτριπλάσιο από το μέσο όρο του 7,15% που κατέγραψε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ευρωζώνη το 2012, αναφέρει το Reuters.

Ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε ότι η Εθνική, η οποία έχει το χαμηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στο 24,4% επί του συνολικού χαρτοφυλακίου της, εξετάζει να δημιουργήσει μια bad bank "μέσα στους επόμενους δύο μήνες" και είναι στη διαδικασία της πρόσληψης των συμβούλων που θα βοηθήσουν στο έργο.

Παράλληλα και ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και deputy CEO της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε ότι η Τράπεζά του, όπου οι απομειώσεις διαμορφώνονται στο 33%, εξετάζει τρόπους να διαχωρίσει τα επισφαλή δάνεια από τα υγιή και ήλπιζε να έχει το νέο οργανισμό σε ισχύ μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2014.

____________
Πηγή:www.capital.gr 03.10.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου