8 Οκτωβρίου 2013

20 χρόνια κάθειρξη για Τσοχατζόπουλο χωρίς αναστολή

Στη φυλακή επίσης Σμπώκος, Αρ. Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Φρ. Λαμπροπούλου, Γ. Σαχπατζίδης

Αποφάσισαν χθές οι δικαστές τις ποινές στη δίκη Τσοχατζόπουλου, αφού προηγουμένως η εισαγγελέας κυρία Γεωργία Αδειλίνη είχε κάνει τις προτάσεις της με βάση την αρχή αναλογικότητας για τον κάθε κατηγορούμενο:

Άκης Τσοχατζόπουλος κάθειρξη 20 ετών,
Αστέριος Οικονομίδης πρόταση - ποινή 12 έτη,
Φρόσω Λαμπροπούλου πρόταση - ποινή 13 έτη,
Νικόλαος Ζήγρας πρόταση - ποινή 6 έτη,
Γιώργος Σαχπατζίδης πρόταση - ποινή 13 έτη,
Αρετή Τσοχατζοπούλου πρόταση 10 έτη, ποινή 12 έτη
Βίκυ Σταμάτη πρόταση - ποινή 12 έτη,
Γιάννης Σμπώκος πρόταση - ποινή 16 έτη,
Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα πρόταση - ποινή 10 έτη,
Νικόλαος Γεωργουλάκης πρόταση - ποινή 10 έτη,
Παναγιώτης Σταμάτης πρόταση - ποινή 6 έτη,
Οράτιος Μελάς πρόταση - ποινή 10 έτη,
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης πρόταση - ποινή 10 έτη,
Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου πρόταση - ποινή 6 έτη,
Φώτιος Αρβανίτης πρόταση - ποινή 6 έτη,
Νικόλαος Καρατζάς πρόταση - ποινή 6 έτη,
Γιώργος Κωνσταντάτος πρόταση - ποινή 10 έτη

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, παραμένουν στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννης Σμπώκος, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η Βίκυ Σταμάτη, η Φρόσω Λαμπροπούλου και ο Γιώργος Σαχπατζίδης, καθώς σε περίπτωση που ασκήσουν έφεση, αυτή δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Για την Αρετή Τσοχατζοπούλου η εισαγγελέας κυρία Αδειλίνη είχε προτείνει η έφεση να έχει ανασταλτική δύναμη καθώς έχει μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά (το ένα εκ των οποίων με πρόβλημα υγείας), αλλά δεν έγινε δεκτή.
Για τον Ν. Ζήγρα η εισαγγελέας είχε προτείνει να βγει από τη φυλακή και έγινε δεκτό καθώς η έφεσή του θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Εκτός φυλακής θα βρεθεί και ο Αστέριος Οικονομίδης –δεν ήταν εισαγγελική πρόταση–, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση για αυτόν υπό τους όρους καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 50.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης κάθε 1η και 16η εκάστου μηνός στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του.

Το δικαστήριο αποφάσισε επιπλέον την πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για όλους τουςκαταδικασθέντες. Παράλληλα επικυρώνει την κατάσχεση που έχει διαταχθεί ενώ αποφάσισε τη δέσμευση όλης της υπόλοιπης κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Επίσης ικανοποιεί την πολιτική αγωγή και επιδικάζει υπέρ του Δημοσίου 1 εκατ. ευρώ για τον Α. Τσοχατζόπουλο, 500.000 ευρώ για τον Ι. Σμπώκο και 100.000 ευρώ για καθέναν από τους υπόλοιπους καταδικασθέντες, πλην των Π. Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φ. Αρβανίτη και Ν. Καρατζά (κρίθηκαν ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης κατ΄ επάγγελμα) μειώνοντας το ποσό σε 50.000 ευρώ στον καθέναν από αυτούς.

_______________
Πηγή: http://www.tovima.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου