3 Οκτωβρίου 2013

Ώρες ευθύνης για όλους

Αφηρημένες Σκέψεις

Προβληματισμούς και ερωτηματικά προκάλεσε η χθεσινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να μην κριθούν προφυλακιστέοι οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, παρότι η μη προφυλάκιση σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει αθώωση. Η ίδια απόφαση φαίνεται να ανέκοψε τους κάπως πρόωρους πανηγυρισμούς του δημοκρατικού κόσμου.

Όμως η Ελληνική Δημοκρατία έχει θεσμούς τους οποίους οφείλουμε να σεβασθούμε και να αφήσουμε τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης απερίσπαστους να κάνουν υπεύθυνα τη δουλειά τους. 

Κρίσιμα και μεγάλα θέματα απαιτούν αυξημένη αίσθηση ευθύνης. Και τώρα, τόσο για τους πολιτικούς ηγέτες και τα κόμματα, όσο και για τους πολίτες, είναι ώρες ευθύνης.

Τα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», εξέφρασαν και πάλι χθες την εμπιστοσύνη τους στη Δικαιοσύνη. Ο ελληνικός λαός στη μέγιστη πλειοψηφία του, παρά τις κάποιες δικαιολογημένες ίσως επιφυλάξεις του, εναποθέτει στην παρούσα φάση τις ελπίδες του στη Δικαιοσύνη, πιστεύοντας ότι θα φέρει επάξια σε πέρας το έργο που της ανατέθηκε και δεν θα τον απογοητεύσει.

Γιατί είναι ώρες ευθύνης για όλους.







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου