8 Φεβρουαρίου 2014

«Ναι» του ‘Ερογλου στο κοινό ανακοινωθέν για το Κυπριακό

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου, με επίσημη ανακοίνωση την Παρασκευή το βράδυ, έδωσε το πράσινο φως για την επιστροφή του στο τραπέζι των συνομιλιών. Με λιτή ανακοίνωση, το λεγόμενο προεδρικό ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος. «Η τ/κ και η ε/κ πλευρά έφτασαν σε συμφωνία στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος που ετοιμάσθηκε για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Η διαδικασία των συνομιλιών προγραμματίζεται να ξεκινήσει αρχές της εβδομάδας». 

Υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, είχε δηλώσει το απόγευμα αποκλειστικά στην «Καθημερινή», ότι λαμβάνοντας υπόψη του και την σχετική άποψη των πολιτικών κομμάτων, ο Ντερβίς Έρογλου έχει αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα στην επανέναρξη των συνομιλιών. Ο κ. Έρογλου μέχρι εκείνη την ώρα, διατηρούσε σοβαρές επιφυλάξεις ως προς το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος, ζήτημα το οποίο ίσως ήταν και θέμα τακτικής. Ο διεθνής παράγοντας και οι τελευταίες εξελίξεις συνηγόρησαν τελικά στην επίτευξη του στόχου, στην επανέναρξη των συνομιλιών.

Να σημειωθεί ότι τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα έδωσαν το μεσημέρι την συγκατάθεση τους, με τα κόμματα της Δεξιάς να εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις ως προς το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος. Όλοι, ωστόσο, υπογράμμισαν την σημασία της άμεσης επανέναρξης των συνομιλιών. Ο δρόμος για την συνάντηση των δυο ηγετών έχει ανοίξει.

Πηγή: Αναδημοσίευση από kathimerini.gr 07.02.2014 22.06
http://www.kathimerini.gr/752746/article/epikairothta/kosmos/nai-toy-erogloy-sto-koino-anakoinw8en-gia-to-kypriako

Σχετικό:
Κύπρος: Το προσχέδιο του ανακοινωθέντος (ελληνικά και αγγλικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου