9 Νοεμβρίου 2014

Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας νικητής ο Κενυάτης Φέλιξ Κάντι

Δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Κενυάτης Φέλιξ Κάντι έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ, σήμερα Κυριακή, στην κλασική διαδρομή του 32ου Μαραθωνίου με 2 ώρες 10' 37''. Έσπασε έτσι, κατά 18 δευτερόλεπτα, το ρεκόρ του Ιταλού Στέφανου Μπαλντίνι από τη νίκη του τελευταίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. 

Με ρεκόρ επίσης και η συμμετοχή από όλο τον κόσμο. Στους 35.000 περίπου υπολογίζονται οι δρομείς για όλες τις αποστάσεις.
Ο νικητής, Φέλιξ Κάντι, μπορεί να μην ήταν ο πιο γνωστός από τους Κενυάτες που ήρθαν στην Αθήνα (το αντίθετο μάλιστα), αλλά έκανε εξαιρετική κούρσα τακτικής και πλησιάζοντας προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, παρά την κόπωση από τα 42 χιλιόμετρα που είχε ήδη καλύψει, ανέβασε ταχύτητα και έκανε το ρεκόρ. 

«Είναι μια μεγάλη επίδοση για την οποία είμαι ενθουσιασμένος. Να πω την αλήθεια, ανεβαίνοντας το πρωί με το πούλμαν προς το Μαραθώνα, φοβήθηκα βλέποντας τις δυσκολίες της διαδρομής και πίστευα ότι ο Ραϊμόν Μπέτ που είχε ξανατρέξει εδώ είχε τον πρώτο λόγο» τόνισε ο μεγάλος νικητής.

O συμπατριώτης του Ραϊμόντ Μπέτ τερμάτισε δεύτερος σε 2ωρ.12’34’’, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο επίσης Κενυάτης Κιπτανουί Τσομπέι με 2ωρ.15’38’’

Από ελληνικής πλευράς ο Χιώτης (του ΦΟ Βροντάδου) Χριστόφορος Μερούσης έκανε repeat και κέρδισε και εφέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα τερματίζοντας σε 2ωρ.25’15’’ (10ος στη γενική κατάταξη), ενώ ακολούθησαν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος του Ολυμπιακού (2ωρ.29’58’’) και ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ (2ωρ.31’05’’). 


Πηγή: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου