11 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθη o τρις ισοβίτης που έγινε Αγιορείτης

Στο Άγιο Όρος, παριστάνοντας τον μοναχό, κρυβόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια 48χρονος πρώην υπάλληλος του Δήμου Δάφνης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 3 φορές ισόβια για πλαστογραφία, απάτη και υπεξαίρεση.

Εντοπίστηκε μέσα στο πλοίο «Άξιον Εστί» που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουρανούπολη - Δάφνη* και συνελήφθη, τελικά, στις Καρυές από αστυνομικούς του Α.Τ. Αγ. Όρους. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 48χρονος παρίστανε τον μοναχό και κινείτο στον οικισμό της «Κερασιάς», στη Σκήτη της Αγ. Άννας. Σε βάρος του εκκρεμούσαν συνολικά 13 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση και χρέη προς το Δημόσιο, ενώ του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τρις ισοβίων και χρηματικό πρόστιμο 22.420 ευρώ.

Στο παρελθόν, ο 48χρονος εργαζόταν ως ελεγκτής εσόδων - εξόδων στο Δήμο Δάφνης - Υμηττού. Σε συνεργασία με δύο ακόμα υπαλλήλους του Δήμου και έναν υπάλληλο της Δ.Ο.Υ Δάφνης καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση 9 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε ταχύπλοο σκάφος που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο μεταξύ Ουρανούπολης και Δάφνης και τον ακολούθησαν. Συνελήφθη κατά την άφιξή του στην πρωτεύουσα του Αγ. Όρους. Ο 48χρονος επρόκειτο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την εκτέλεση του σε βάρος του εντάλματος σύλληψης. 
_____________
* Δάφνη: Το λιμάνι που εξυπηρετεί τις Καρυές και το Άγιον Όρος γενικότερα.

Πηγή: kathimerini.gr 11.11.2014 

Ο τρις ισοβίτης που έγινε Αγιορείτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου