7 Απριλίου 2015

Το καφενείο "η βουλή"

ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ ...ΣΧΟΛΙΑ

Κουβέντες καφενείου σε μια προσπάθεια υποβάθμισης του αντιπάλου με στόχο την αποκόμιση εντυπώσεων από τους ιθαγενείς χθες στη Βουλή, επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια. Δεν έλειψαν και οι προειδοποιήσεις - απειλές μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που η χώρα κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση.

Ακούσαμε τον κ. Σαμαρά να προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι εάν οδηγήσει την χώρα στα βράχια και την χρεοκοπία θα υπάρξει (προ)ανακριτική επιτροπή για τις ευθύνες της και τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να του αντιτείνει ότι ο ίδιος όχι μόνο προσδοκά καρτερικά στην αποτυχία της κυβέρνησης, αλλά απειλεί ότι θα στήσει προανακριτικές επιτροπές. Και η ανταπάντηση του αρχηγού της ΝΔ «εσείς απειλείτε και μάλιστα απροκάλυπτα»!

Δεν έλειψαν και οι παραπομπές σε ταραγμένες περιόδους της πολιτικής ιστορίας, πρόσφατες αλλά και παλιότερες: 

Έτσι ακούσαμε τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν «πρωταγωνιστής στην περίοδο των Καννών, όταν δρομολογείτο η ανατροπή του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου» με κατάληξη τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο και να προσθέτει: «Μήπως νοσταλγήσατε την περίοδο των Καννών; Στην Ελλάδα τα πραξικοπήματα τελείωσαν μαζί με το παλάτι. Θα μείνετε στην αντιπολίτευση για πολύ καιρό». Ανέφερε μάλιστα ότι ο κ. Σαμαράς ταξίδεψε αντιμνημονιακός στις Κάννες και επέστρεψε ένθερμος οπαδός του μνημονίου. Αντιδρώντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «ποτέ δεν πήγα στις Κάννες». «Σχήμα λόγου ήταν»!, του απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Ένα ακόμα στοιχείο της αντιπαράθεσης ήταν η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο από το 1981 έως σήμερα, με τον κ. Τσίπρα να επιχειρηματολογεί: «γιατί να μην ξεκινήσει η έρευνα για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια από το 1974;» ή «να απευθυνθούμε ακόμα και στο ζεύγος των πρωτοπλάστων για να πάρουμε απαντήσεις»!

Ποιός αλήθεια πιστεύει ότι η επιτροπή για τα μνημόνια έχει πράγματι σαν στόχο να ερευνήσει... Εδώ ακόμη συζητάνε αν η κρίση έφερε το μνημόνιο ή το μνημόνιο την κρίση! 

Και για την ιστορία: Χθες αργά αποφασίστηκε από τη Βουλή, με ψήφους 156 υπέρ, 72 κατά, και 22 «παρών» (από Ποτάμι και ΚΚΕ), η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια. 

Πηγές: Με στοιχεία από www.tovima.gr και www.kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου