13 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 13.6.2015

(upd) Αλ. Τσίπρας: «Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο... Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος... Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι...». 
kathimerini.gr 

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν εσπευσμένως, εκ νέου σήμερα, οι κ. Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως εκπρόσωποι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μεταφέρουν σε εκπρόσωπο του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, τις αντιπροτάσεις της Αθήνας στην πρόταση των θεσμών. 
kathimerini.gr 

Επιτάχυνση των διαδικασιών μετά τη διήμερη αντιπαράθεση σημειώθηκε χθες μετά την επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ. Η ελληνική πλευρά δήλωσε έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις "προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές" και σήμερα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία υπό τον Γ. Δραγασάκη. Η εκτίμηση της κυβέρνησης, που αμφισβήτησε ευθέως τα στοιχεία του ΔΝΤ για τις συντάξεις, είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία. 
avgi.gr 

Ο Πιερ Μοσκοβισί νυμφεύθηκε στο Δημαρχείο των Παρισίων την αγαπημένη του Αν Μισέλ Μπαστερί. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Επίτροπος Οικονομιών υποθέσεων της ΕΕ δεν βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τους απεσταλμένους του πρωθυπουργού της Ελλάδας, καθώς επέλεξε το ηλιόλουστο καλοκαιρινό παριζιάνικο πρωινό για να επισημοποιήσει τη σχέση του με την 35χρονη οικονομολόγο και πρώην βοηθό του Αν Μισέλ Μπαστερί. 
protothema.gr 

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να δεχτεί τις προτάσεις των δανειστών με τη σημερινή τους μορφή, λέει το ηγετικό στέλεχος του κόμματος Die Linke (Η Αριστερά) Ζάρα Βάγκενκνεχτ και συνιστά στην Αθήνα έξοδο από το ευρώ. Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Θεσμούς έχει πάρει τον χαρακτήρα «παρτίδας πόκερ χωρίς προηγούμενο» όπου οι δανειστές τηρούν μια στάση του «όλα ή τίποτα».
www.skai.gr 

«Χαστούκι» στην Ελλάδα αλλά και την ελληνοαμερικανική κοινότητα από τον συντηρητικό υποψήφιο για την προεδρία Τζεμπ Μπους, καθώς όπως εκτίμησε μιλώντας στο Spiegel είναι διαχειρίσιμο όχι απλώς ένα Grexit αλλά μία πλήρης έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ενωση. 
ethnos.gr 
Σχετικό: KAL: Cartoon on Jeb Bush's impending announcement.

Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην υποχωρήσει μπροστά στους κυνικούς εκβιασμούς και στα ωμά τελεσίγραφα...
Σχετική ανάρτηση: Νέα παρέμβαση της Αριστερής Πλατφόρμας για τη διαπραγμάτευση 

Στα χέρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται πλέον η τελική απόφαση για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, καθώς όλα δείχνουν ότι οι δανειστές έχουν σχηματίσει κοινό μέτωπο και ο χρόνος τελειώνει. 
ethnos.gr 



Σε υποβάθμιση των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank) από «CCC+» σε «CCC» προέβη την Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s. 
kathimerini.gr 

Μειωμένες αφίξεις στα ελληνικά λιμάνια για το τετράμηνο. Παρουσιάζουν πτώση κατά 3,5% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. 
kathimerini.gr 

Κατεδαφίστηκε το σπίτι που γεννήθηκε ο Μενέλαος Λουντέμης με πρωτοβουλία των κληρονόμων, πριν από μερικές ημέρεςΤο σπίτι στον Εξαπλάτανο Αλμωπίας, με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε το 1985, είχε χαρακτηριστεί διατηρητέο. 
tanea.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου