29 Ιουνίου 2015

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου

 Το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα είναι:

«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

»Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ

»Εγκρίνεται / ΝΑΙ»

Ο ψηφοφόρος δηλώνει την προτίμησή του σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο σταυρό προτίμησης παραπλεύρως της απαντήσεως που προκρίνει. Τα έντυπα ψηφοδέλτια που δεν φέρουν κανένα σταυρό λογίζονται ως λευκά.

Θέμα έχει προκύψει επειδή στις απαντήσεις προηγείται το «όχι». Το άρθρο 13 του νόμου 4023/2011, λέει ότι «το εκλογικό σώμα εκφράζει την προτίμηση του σε έντυπο ψηφοδέλτιο με τη χρήση των όρων ΝΑΙ ή ΟΧΙ ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο καθορίζει η Ολομέλεια της Βουλής στην απόφαση της για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος».
Σύμφωνα με το νόμο προηγείται το «ναι» και έπεται το «όχι».

Πηγές: Στοιχεία από news.in.gr και www.tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Κάνουν ότι είναι δυνατό να γίνει ώστε να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο. Αναμενόμενο, δεν μας κάνει τίποτα εντύπωση πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή