12 Ιουνίου 2015

Ώρα για αποφάσεις λένε οι Πιστωτές στην Αθήνα

Η αιχμηρή γλώσσα που χρησιμοποίησαν δημόσια οι πιστωτές της Ελλάδας αντανακλά τον ολοένα και μεγαλύτερο φόβο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει υπερεκτιμήσει τον χρόνο που έχει απομείνει για να κλείσει μια συμφωνία που θα απελευθερώσει την τελική δόση των 7,2 δισ. ευρώ για την γονατισμένη ταμειακά κυβέρνηση του, αναφέρουν οι Financial Times. 

Σε μια σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας άκουσε ότι η κυβέρνηση του πρέπει να αποφασίσει γρήγορα αν θα δεχθεί ένα μεγάλο αριθμό οικονομικών μεταρρυθμίσεων ή θα χρεοκοπήσει. 

«Χρειαζόμαστε αποφάσεις και όχι διαπραγματεύσεις τώρα. Είναι η άποψη μου ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γίνει, πιστεύω, λίγο πιο ρεαλιστική» είπε ο Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα την Τετάρτη. «Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για τζόγο, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για τζόγο. Η ημέρα πλησιάζει, φοβάμαι, που κάποιος θα πει ότι το παιχνίδι τελείωσε».

Εξίσου άμεσο ήταν και το ΔΝΤ, το οποίο ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματευτές του επέστρεψαν στην Ουάσιγκτον και τόνισε ότι υπάρχουν «μεγάλες διαφορές» και έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις.

«Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα μας στους περισσότερους τομείς-κλειδιά» ανέφερε ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος του ΔΝΤ. «Δεν έχει υπάρξει πρόοδος πρόσφατα στην άμβλυνση των διαφορών αυτών».

Αξιωματούχοι πιστεύουν ότι αν δεν κλείσει συμφωνία ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε η Αθήνα να αποκτήσει πρόσβαση σε χρήματα πριν λήξουν δύο μεγάλοι «λογαριασμοί»: η αποπληρωμή €1,5 δισ. στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου και μια αποπληρωμή €3,5 δισ. για ομόλογα της ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου. 

Πηγή: www.euro2day.gr (απόσπασμα δημοσιεύματος)
Περισσότερα στο: Τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να κλείσει συμφωνία 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου