15 Ιουνίου 2015

Ζήτησαν περικοπή συντάξεων οι δανειστές;

Διαψεύδοντας τους συνεχείς ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, περί απαίτησης των δανειστών για περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, η Ανίκα Μπράιντχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου νομισματικών και οικονομικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε:

«Ποτέ δεν ζήτησαν περικοπή ατομικών συντάξεων» οι θεσμοί από την ελληνική κυβέρνηση. Ισχυρίστηκε ότι οι δανειστές προτείνουν την εξοικονόμηση δαπανών, με κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και πρόσθεσε ότι το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας είναι «ένα από τα πιο ακριβά στην ΕΕ».

Σχολιάζοντας τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το συνταξιοδοτικό, ανέφερε πως το σχέδιο της Αθήνας θα εξοικονομούσε μόλις 71 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ οι δανειστές ζητούν μείωση δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ.

Για τους μισθούς, η εκπρόσωπος του επιτρόπου, ανέφερε πως οι δανειστές δεν έχουν ζητήσει νέα μείωση αλλά -όπως είπε- θέλουν το ύψος των μισθών να συνδεθεί με την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ενώ πρόσθεσε ότι δεν αρνούνται τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.  

Αναμένουμε την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης. Κάποτε πρέπει η αλήθεια να ειπωθεί... 

afirimeno.com
Με στοιχεία από www.902.gr
Περισσότερα στοιχεία στο:
http://www.902.gr/eidisi/politiki/69586/komision-den-zitithike-meiosi-misthon-kai-syntaxeon-kyvernisi-anamenoyme

1 σχόλιο:

  1. τελικά όλες οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο ότι για όλα τα οδυνηρά μέτρα που παίρνουν φταίει η τρόικα (ή οι θεσμοί). Ενώ εκείνο που επιμένει η τρόικα είναι να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει συμφωνηθεί. Αν αυτό προκύψει από επιπλέον φόρους ή από επιπλέον περικοπές σε μισθούς-συντάξεις λίγο την ενδιαφέρει. Η όποια ευθύνη λοιπόν για τις μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις βαρύνει την όποια ελληνική κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή