29 Ιουνίου 2015

Αν η Ευρώπη αποδεχόταν την ελληνική πρόταση;

ΑΦΗΡΗΜΕΝΕΣ ...ΣΚΕΨΕΙΣ 

Και αν η Ευρώπη αποδεχόταν την ελληνική πρόταση; Εκείνη που φέρει την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πως θα αντιδρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ; Εξάλλου η τελική πρόταση των Θεσμών συγκρινόμενη με εκείνη της ελληνικής κυβέρνησης σε πολύ λίγα σημεία διαφέρει, ασήμαντα αν αναλογιστεί κανείς τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει ένα GREXIT κυρίως στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Αν λοιπόν, έστω και την τελευταία στιγμή, το Eurogroup και οι Θεσμοί, δείχνοντας στο έπακρο όλες τις καλές τους προθέσεις, αποδέχονταν την ελληνική πρόταση, η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχόταν την πρότασή της; Ή κάτω από την πίεση της αριστερής λεγόμενης πτέρυγας θα την απέρριπτε, αποκαλύπτοντας έτσι τις πραγματικές επιδιώξεις και στόχους του Έλληνα πρωθυπουργού; Φυσικά μια τέτοια κίνηση θα συνοδευόταν από κάποιους όρους (πχ κυβέρνηση με ευρύτερη συμμετοχή φιλοευρωπαϊκών κομμάτων), που θα κατοχύρωναν την εφαρμογή στην πράξη μιας τέτοιας συμφωνίας.

Υπάρχουν φωνές, ακόμα και σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ, που ελπίζουν ακόμη: "Η έκτακτη σύνοδος κορυφής την Τετάρτη, μπορεί να οδηγήσει σε έντιμο συμβιβασμό και αποφυγή του Grexit. Όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει και τρόπος" αναφέρει στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης (Dim. Papadimoulis ‏@papadimoulis). 

Ας το τολμήσουν λοιπόν οι "Θεσμοί", αξίζει τον κόπο, μια χώρα και ένα λαός από την καταστροφή θα σωθεί. Και ας πανηγυρίσει για νίκη ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πραγματικός νικητής η Ευρώπη θα είναι.

Takis Ant για το afirimeno.com

1 σχόλιο:

  1. Είναι ευσεβείς ποθοι αυτά που γράφεις. Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την τρόικα, δεν θα κάνουν τέτοια χάρη στον Τίπρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή