14 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 14.6.2015

(upd) Oι συνομιλίες δεν κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι διαβουλεύσεις θα πρέπει τώρα συνεχιστούν σε επίπεδο Eurogroup. Σημειώνεται ότι η σημερινή συνάντηση διήρκεσε μόλις 45 λεπτά, με την ελληνική πλευρά να αποχωρεί από το τραπέζι των διαβουλεύσεων κάνοντας λόγο "για παράλογες απαιτήσεις των δανειστών". 
Σχετική ανάρτηση: Κομισιόν: Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες απέτυχαν 

«Η σκιά εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ γίνεται ολοένα και πιο αισθητή», αναφέρει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε άρθρο γνώμης στη γερμανική εφημερίδα Bild και προσθέτει: «Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να την κρατήσουμε στο ευρώ. Ωστόσο, όχι μόνο ο χρόνος αλλά και η υπομονή σε ολόκληρη την Ευρώπη εξαντλείται». Επισημαίνει παράλληλα ότι «οι υποτιθέμενες τελευταίες προσπάθειες για συμφωνία αρχίζουν να κάνουν την όλη διαδικασία να φαίνεται γελοία. Ολοένα και περισσότερος κόσμος νιώθει ότι η ελληνική κυβέρνηση υπεκφεύγει. Αν δεν έρθει σύντομα η συμφωνία, τότε απειλείται η υπομονή πολλών στην Ευρώπη».
kathimerini.gr 

FAS: «Το ΔΝΤ τορπιλίζει τον συμβιβασμό». Οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-πιστωτών επισκιάζονται από εντάσεις μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ. Όπως όλα δείχνουν το ΔΝΤ μπλοκάρει συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Deutsche Welle 

«Η συμφωνία χρειάζεται, επείγει και οι ενδείξεις που έχω είναι ότι βαίνουμε προς συμφωνία. Προσωπικά θα μιλήσω για συμφωνία όταν έχει γραφτεί το κείμενο και έχει υπογραφεί κιόλας. Έχουν δε πολλά τα μάτια μου», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. 
tovima.gr 

«Οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία, μη συμφωνία ισοδυναμεί με χρεοκοπία και μοιραία σε αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο Grexit και στην εθνική καταστροφή» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
skai.gr 

«Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία που θα φέρει ο Τσίπρας στη Βουλή. Δεν έχουμε άλλη λύση για τα παιδιά μας από το να ψηφίσουμε μια συμφωνία το νωρίτερο δυνατό (...) η επόμενη ημέρα εκτός ευρώ θα βρει τη χώρα ρημαγμένη» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Δεν πιστεύω ότι ο Τσίπρας θέλει να ρίξει τη χώρα στα βράχια, αλλά μπορεί να υπάρξει ατύχημα... Πολλές τραγωδίες έχουν γίνει από ατύχημα» προειδοποίησε. 
skai.gr 

Στέλιος Ράμφος: «Το μεγάλο δίλημμα στο βάθος τώρα είναι: ή λιτότητα με αλήθεια ή πείνα με ψέματα. Αυτό είναι το πρόβλημα...». Σχετική ανάρτηση:
Στ. Ράμφος: Λιτότητα με αλήθεια ή πείνα με ψέματα; 

"Στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ, εκεί είναι η θέση μου" επισήμανε σήμερα Κυριακή στον Alpha ο Γιάννης Βαρουφάκης και χαρακτήρισε "υπονόμευση της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης" όσα ακούγονται ότι ο ίδιος είναι εκτός διαπραγμάτευσης. 
skai.gr 

Κορυφώνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ οι διεργασίες εν όψει της ανάδειξης νέου προέδρου του κόμματος, σήμερα Κυριακή. Η εκλογή θα γίνει από τη βάση και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί ώς τις 7 το απόγευμα. Υποψήφιοι είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σε περίπτωση που κανείς από τους τρεις δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό (50+1), τότε θα διεξαχθεί δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους. 
tovima.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου