25 Ιουνίου 2015

Στ. Θεοδωράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα αλλάξει ή θα ηττηθεί»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο επιλογές: ή θα αλλάξει ή θα ηττηθεί» σημειώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Πίτερ Σπίγκελ και δημοσιεύουν σήμερα οι Financial Times. Τονίζει επίσης πως "ανάμεσα σε μια κακή συμφωνία ή καταστροφή μέσω ρήξης, επιλέγουμε τη συμφωνία". 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτιμά ότι η όποια συμφωνία υπογραφεί από τον Πρωθυπουργό και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας, θα περάσει στη Βουλή ακόμα και αν οι απώλειες είναι πολλές από το ΣΥΡΙΖΑ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μάλιστα δεσμεύτηκε πως το κόμμα του, αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης – δηλαδή ό,τι απέμεινε από το κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ, και τη δεύτερη δύναμη της Βουλής, τη Νέα Δημοκρατία, θα στηρίξουν το σχέδιο. Δήλωσε χαρακτηριστικά: “είναι δύσκολο να στηρίξεις μια τέτοια συμφωνία. Αλλά εάν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην έγκριση ενός τέτοιου σχεδίου και την καταστροφή της χώρας μέσα από μια ρήξη με την Ευρώπη, τότε θα προτιμήσουμε να ψηφίσουμε τη συμφωνία”.

Παράλληλα επιτίθεται στον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι “ο Τσίπρας δεν είχε στο μυαλό του τη διαπραγμάτευση. Είχε κυρίως στο μυαλό του το κόμμα του. «Τι θα κάνω που θα αρέσει στο κόμμα μου»,” προσθέτει ο κύριος Θεοδωράκης. Άρα έφυγε ο χρόνος έχοντας ικανοποιημένο το κόμμα του, έχοντας χάσει όμως τους μεγαλύτερους συμμάχους της Ελλάδας. Η δύναμη της Ελλάδας ήταν πάντα οι σύμμαχοι της στην Ευρώπη”. 

Πηγή: topotami.gr 25.06.2015 
Αναλυτικά το δημοσίευμα των Financial Times στο: http://topotami.gr/nea/st-theodorakis-anamesa-se-mia-kaki-simfonia-i-katastrofi-meso-rixis-epilegoume-ti-simfonia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου