20 Ιουνίου 2015

Τσίμπημα κουνουπιού: Τρόποι άμεσης αντιμετώπισης

Φαγούρα, ερεθισμός, τσούξιμο και οίδημα, μετά από ένα τσίμπημα κουνουπιού. Όλοι τα ξέρουμε. Όμως τι κάνουμε;
Κάποιοι εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες αυτές συνέπειες: 

Βάλτε Πάγο. Ο πάγος ρίχνει τη θερμοκρασία στην περιοχή του τσιμπήματος με αποτέλεσμα να μουδιάζει το σημείο εκείνο γεγονός που επιφέρει άμεση ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα που προκαλεί το τσίμπημα του κουνουπιού, όπως είναι η φαγούρα και η κοκκινίλα. Αν σας τσιμπήσει λοιπόν κάποιο κουνούπι τοποθετήστε λίγο πάγο τυλιγμένο σε μια πετσέτα στην περιοχή για περίπου δέκα έως είκοσι λεπτά. Αυτή η κίνηση θα σας προσφέρει γρήγορη ανακούφιση από το πρήξιμο, καθώς και από τη φαγούρα. 

Ανακουφιστείτε με Οινόπνευμα. Το οινόπνευμα αποτελεί το πιο κοινό αντισηπτικό που βρίσκεται στο κάθε σπίτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ανακούφιση του ερεθισμού που προκαλείται από τα τσιμπήματα κουνουπιών. Βάλτε μικρή ποσότητα αλκοόλ σε ένα βαμβάκι και τρίψτε το πάνω στην πληγείσα περιοχή του δέρματος. Αρχικά μπορεί να σας τσούξει λίγο, αλλά σύντομα θα σας προσφέρει ανακούφιση από τον κνησμό και το οίδημα περιορίζοντας παράλληλα την πιθανότητα μόλυνσης. 

Βάλτε Ξύδι. Το ξύδι μπορεί να σταματήσει τον κνησμό λόγω της οξύτητας του. Βάλτε λίγες σταγόνες από ξύδι σε βαμβάκι και σκουπίστε την περιοχή γύρω από το τσίμπημα. Αν έχετε πολλά τσιμπήματα σε όλο σας το σώμα αραιώστε δύο ή τρία φλιτζάνια του καφέ ξύδι σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό και…βουτήξτε! 

Βάλτε Λεμόνι. Πάρτε ένα λεμόνι, κόψτε το στη μέση και βάλτε το κατευθείαν πάνω στο τσίμπημα, η φαγούρα θα σταματήσει. Το λεμόνι έχει αντιβακτηριακή και αντιμικροβιακή δράση. Προσοχή όμως, αν έχετε ξύσει προηγουμένως το σημείο μην βάζετε λεμόνι, ίσως το κάνετε χειρότερα. Στην περίπτωση αυτή προτιμήστε μια από τις υπόλοιπες λύσεις. 

Χρησιμοποιήστε Μαγειρική Σόδα. Σε ένα ποτήρι με νερό διαλύστε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Βουτήξτε στο διάλυμα μια καθαρή πετσέτα και βάλτε τη στο τσίμπημα. Κρατήστε την εκεί για 15-20 λεπτά. Ξεπλύντε στη συνέχεια το σημείο με ζεστό νερό. 

Με Φλούδα από Μπανάνα. Τρίψτε το εξάνθημα από το τσίμπημα με το εσωτερικό της φλούδας μιας μπανάνας, θα ανακουφιστείτε.

Με Ζεστό Κουτάλι. Πάρτε ένα μεταλλικό κουτάλι και τοποθετήστε το κάτω από καυτό νερό βρύσης για ένα λεπτό. Στη συνέχεια πιέστε το πάνω στο μολυσμένο σημείο για μερικά λεπτά, η φαγούρα θα φύγει. 

Χρησιμοποιήστε Ασπιρίνη. Λιώστε μια ασπιρίνη σε λίγο νερό και απλώστε την πάνω στο τσίμπημα, θα σας ανακουφίσει. 

Πηγές: Με στοιχεία από pathfinder.gr, iatrica.gr, huffingtonpost.com, spirossoulis.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Το Αφηρημένο Blog: Τα κουνούπια έχουν προτιμήσεις
Το Αφηρημένο Blog: Κουνούπια και σεξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου