19 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 19.6.2015

«Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν. Θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της Ε.Ε. αλλά και της δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το οποίο χαρακτήρισε ως «θετική» τη σύγκλιση της Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα.
avgi.gr

 
Ο Στουρνάρας ζήτησε έκτακτη ρευστότητα από την ΕΚΤ. Τηλεδιάσκεψη σήμερα για το ύψος του ποσού χρηματοδότησης που θα εξαρτηθεί από τις εκροές χρημάτων από τις τράπεζες. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαψεύδει το Reuters το οποίο έκανε λόγο για capital control τη Δευτέρα.
tovima.gr 

Την αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού στήριξης της Τράπεζας της Ελλάδος (Emergency Liquidity Assistance - ELA) αποφάσισε εκτάκτως την Παρασκευή το μεσημέρι η ΕΚΤ, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το ύψος της σχετικής προσαρμογής. Τα διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για αύξηση κατά 3 έως 3,3 δισ. ευρώ. Επίσης γίνεται λόγος για νέα συνεδρίαση της ΕΚΤ τη Δευτέρα. 
tovima.gr

Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι υπάρχει σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης.
avgi.gr 

Στην Αγία Πετρούπολη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που γίνεται στην ρωσική μεγαλούπολη. 
avgi.gr 

Συζήτηση για ενεργειακά θέματα είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, την Πέμπτη, στα πλαίσια του φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη. Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε επίσης συνάντηση και με στελέχη της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS. 
tovima.gr 

Αλλαγή φρουράς στην διακυβέρνηση της Δανίας, καθώς στις εκλογές της Πέμπτης η κεντροδεξιά συμμαχία υπό τον Λαρς Λόκε Ράσμουσεν επικράτησε του κυβερνώντος κεντροαριστερού συνασπισμού της απερχόμενης πρωθυπουργού Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, η οποία και ανακοίνωσε την παραίτησή της από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Μεγάλοι κερδισμένοι της κάλπης δεν είναι όμως οι Φιλελεύθεροι του κ. Ράσμουσεν (19,5%), αλλά το δεξιό, αντιμεταναστευτικό και ευρωσκεπτικιστικό Δανικό Λαϊκό Κόμμα (21,1%), το οποίο αναδεικνύεται δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στη νέα Βουλή. Πρώτο κόμμα παραμένουν οι Σοσιαλδημοκράτες (26,3%), οι οποίοι είδαν όμως τους συμμάχους τους να χάνουν σημαντικό έδαφος.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου