24 Ιουνίου 2015

Η ελληνική κρίση σε 7 πρωτοσέλιδα του Economist

από την kathimerini.gr
«Για μια σχετικά μικρή χώρα, είναι μία σπάνια διάκριση (ή κακοτυχία) να γίνει εξώφυλλο στον Economist», γράφει το βρετανικό περιοδικό στο αφιέρωμά του για την ελληνική κρίση. «Η Ελλάδα, ωστόσο, τα έχει καταφέρει επτά φορές στα τελευταία πέντε χρόνια.
Η πρώτη φορά ήταν τον Μάιο του 2010, όταν η ελληνική κρίση βγήκε εκτός ελέγχου. Τα συχνά ταξίδια στο όριο της καταστροφής ευθύνονται για τις επανειλημμένες εμφανίσεις της Ελλάδας στα εξώφυλλά μας. Είναι λογικό να υποπτευθεί κανείς ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα - όχι πολλά ελπίζουμε, διότι το απόθεμα των διαθέσιμων μεταφορών μας δείχνει τόσο άδειο όσο και οι ελληνικές Τράπεζες...» 

1η Μαΐου του 2010: Με τίτλο «Ακρόπολη τώρα: εκτός ελέγχου το ευρωπαικό χρεός», η Ελλάδα μπαίνει στο στόχαστρο του Economist. 

«Αν η Ελλάδα πάει...» ο τίτλος στο εξώφυλλο του οικονομικού περιοδικού για το τέυχος τις 25ης Ιουνίου του 2011. 

5 Νοεμβρίου 2011: Η Ακρόπολη κοσμεί για ακόμη μια φορά το εξώφυλλο του περιοδού, ενώ το σχόλιο που συνοδεύει την φωτογραφία είναι: «Οι αγορές δεν είναι η μόνη απειλή για το ευρώ. Οι ψηφοφόροι μπορεί να είναι επίσης». 

«Η Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης» κοσμεί το εξώφυλλο για την 12η Μαΐου του 2012. 

19 Μαΐου 2012: Η Ολυμπιακή φλόγα καίει το ευρώ με τον Economist να σχολιάζει πως δεν είναι καλή ιδεά να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ωστόσο η χώρα πρέπει να ετοιμάζεται για την έξοδό της. 

31 Ιανουαρίου 2015: «Εμπρός, Ανγκελα, φτιάξε μου την ημέρα» ο τίτλος με την Αφροδίτη της Μήλου να κρατάει ένα πιστόλι, ενώ ο Economist σχολιάζει πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το Grexit, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε ένα καλύτερο μέλλον για το ευρώ. 

20 Ιουνίου 2015: «Διαζύγιο αλά ελληνικά» με πρωταγωνιστές την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγγελα Μέρκελ και τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να στέκονται στο χείλος του γκρεμού. 

Πηγή: www.kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου