29 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 29.6.2015

(upd) «Ζητώ από τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΑΙ σε οποιοδήποτε ερώτημα» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να πει την αλήθεια στον λαό σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι. «Ένα ΌΧΙ θα εκληφθεί από όλο τον πλανήτη σαν η Ελλάδα να θέλει να αποστασιοποιηθεί από την Ευρώπη», είπε ο κ. Γιούνκερ.
«Έκανα τα πάντα για αυτή τη συμφωνία, δεν υπάρχει τελεσίγραφο και η ελληνική κυβέρνηση το ξέρει», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. 
kathimerini.gr 

Επιστολή - βόμβα έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, σύμφωνα με την οποία ο κ. Χρυσόγονος ενημερώνει πως είχε ήδη προειδποιήσει με επιστολή του στις 19 Μαρτίου του 2015 τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για τις ολέθριες συνέπειες». 
Σχετική ανάρτηση: Η Επιστολή - βόμβα Κ. Χρυσόγονου προς Α. Τσίπρα 

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ενεργοποιείται η απόφαση που αφορά στην επιβολή capital controls. Από τις 00:00 τα συστήματα των τραπεζών προσαρμόζονται ώστε να γίνονται αναλήψεις μέχρι 60 ευρώ την ημέρα. Μισθοί και συντάξεις του δημοσίου θα πιστώνονται κανονικά στους λογαριασμούς, αλλά το όριο ανάληψης για τον δικαιούχο θα είναι 60 ευρώ. 
capital.gr  

Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα ανοίξουν 250 καταστήματα της Εθνικής, 250 της Πειραιώς, 200 της Alpha Bank και 150 Eurobank τα οποία θα εξυπηρετούν αποκλειστικά συνταξιούχους χωρίς κάρτα ανάληψης. 
kathimerini.gr 

Κλειστό, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της τραπεζικής αργίας, θα παραμείνει και το Χρηματιστήριο της Αθήνας.
Σχετική ανάρτηση: Κλειστό και το Χρηματιστήριο της Αθήνας 


«Το πρόγραμμα εκπνέει αύριο το βράδυ στις 12:00. Καταστήσαμε σαφές ότι αν μετά το δημοψήφισμα ζητήσει διαπραγματεύσεις δεν θα έχουμε αντίρηση να το σκεφτούμε» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ. «Σεβόμαστε το δικαίωμα των Ελλήνων να κάνουν δημοψήφισμα. Εχουμε και εμείς οι υπόλοιποι 18 το δικαίωμα να δούμε τι θα κάνουμε, να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα. Κάθε κράτος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του ώστε να υπάρχει αλληλεγγύη» σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος. 
tovima.gr 

«Η Ελλάδα πρέπει να ψηφίσει "όχι" και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη εάν χρειαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη» αναφέρει ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν.
avgi.gr  


ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ΟΧΙ στο ευρώ, δηλώνουν ομόφωνα οι κκ. Μέρκελ, Γιουνκέρ, Ολάντ και Ρέντσι τονίζοντας ότι στην περίπτωση που την Κυριακή επικρατήσει το ΟΧΙ, είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα λέει κλείνει την πόρτα στην Ευρώπη. 
kathimerini.gr 

Θέμα έχει προκύψει επειδή στις απαντήσεις στο Ψηφοδέλτιο του Δημοψηφίσματος προηγείται το «όχι». Σύμφωνα με το νόμο προηγείται το «ναι» και έπεται το «όχι».
Σχετική ανάρτηση: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 

Συνεχείς ελέγχους σε καταστήματα τροφίμων και πρατήρια καυσίμων διενεργεί από το πρωί σήμερα η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη Γεν. Γραμματεία Εμπορίου (σε εφαρμογή του Ν. 4177/2013 και των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών). 
avgi.gr  

Σαφή αναφορά σε προοπτική εξόδου της χώρας από το ευρώ με «όπλο» το «όχι» στο δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής κάνει σε δήλωσή του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης
kathimerini.gr 

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώνονται το απόγευμα της Δευτέρας οι διοργανωτές πρωτοβουλίας υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα, ενώ την επόμενη ημέρα, τελευταία μέρα του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, προγραμματίζεται συγκέντρωση της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη», επίσης στο Σύνταγμα.
tovima.gr

Με μεγάλες απώλειες άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ νωρίτερα τα ασιατικά είχαν κλείσει με εξίσου σημαντικές απώλειες, σημάδι ότι οι επενδυτές δεν είχαν υπολογίσει το ενδεχόμενο αδιεξόδου στις συνομιλίες Ελλάδας- Ευρωζώνης. Το ευρώ υποχωρούσε σχεδόν κατά 2% τη Δευτέρα. 
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου