25 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 25.6.2015

(upd2) Για το Σάββατο προγραμματίζεται η νέα συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο έληξε στις πεντέμιση το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν, καθώς Αθήνα και θεσμοί επιμένουν στις προτάσεις τους. Την πεποίθησή του ότι οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε συμβιβασμό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. «Πρέπει να υπάρξει συμφωνία πριν το άνοιγμα των αγορών την Δευτέρα», είπε η Αγκελα Μέρκελ.kathimerini.gr 

Είχαν προηγηθεί σήμερα το πρωί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια το Eurogroup. Το δικό της κείμενο, που ουσιαστικά είναι η πρόταση που παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα με μικρές διαφοροποιήσεις, κατέθεσε στο Eurogroup η Αθήνα. Οι θεσμοί, από την πλευρά τους, παρουσίασαν το δικό τους έγγραφο, με τα σημεία στα οποία είναι εφικτή η συμφωνία, σύμφωνα με την δική τους εκτίμηση. Οπως δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στο Eurogroup τέθηκαν επί τάπητος οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών. Υπενθυμίζεται ότι οι χθεσινές διαβουλεύσεις ήταν μεν μαραθώνιες αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η Αθήνα αιφνιδιάστηκε από την αντιπρόταση των θεσμών και δήλωσε ότι εμμένει στις θέσεις της. 
kathimerini.gr 

Εκδόθηκε σήμερα από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη απόφαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των Φυσικών και Νομικών Προσώπων. Ως προς τα Νομικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 20η Ιουλίου 2015. Ως προς τα Φυσικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 27η Ιουλίου 2015
kathimerini.gr 

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταβάλλει κανονικά τα 1,53 δισ. στις 30 Ιουνίου εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Τζέρι Ράις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, τότε θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ» εξήγησε εν συνεχεία ο κ. Ράις, ενώ αποσαφήνισε ότι η μη καταβολή της δόσης θα αποτιμηθεί ως ληξιπρόθεσμη οφειλή και όχι ως χρεοκοπία. 
naftemporiki.gr

Φωνές αντίστασης στον ΣΥΡΙΖΑ για την σκληρή πίεση των δανειστών: «Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο η κυβέρνηση να υποκύψει στις θρασύτητες απαιτήσεις των θεσμών» ανέφερε ο κ. Δημ. Στρατούλης. «Εκβιαστικές» χαρακτήρισε τις τελευταίες προτάσεις των δανειστών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το καρτέλ των δανειστών... Το μήνυμα που πρέπει να στείλει η κυβέρνηση είναι ότι είμαστε υπερήφανος λαός. Δεν πρόκειται να ταπεινωθούμε» είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος. Ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι «οι δανειστές θέλουν να μειώσουν το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης». 
tovima.gr 

O Νίκος Φίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σήμερα στο Mega: «Είναι μια θα έλεγα και το εννοώ τώρα τελική φάση. Ή θα υπάρχει συμφωνία ή δεν θα υπάρχει σήμερα. Το λένε και οι απ' έξω, η αξίωση να επαναφέρουν εξοντωτικά μέτρα δείχνει ότι κορυφώνονται εκβιασμοί και πιέσεις σε βάρος Ελλάδας». 
tanea.gr

Tη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ όχι μόνο φέτος αλλά και το 2016 έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση και δεσμεύεται ότι ο ετήσιος στόχος για τα έσοδα θα διατηρηθεί στα 2,65 δισ. ευρώ ακόμη και αν αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες. 
kathimerini.gr 

Ο Αλέξης Τσίπρας να επιλέξει τις επόμενες ημέρες την πατρίδα από το κόμμα, αλλά και να μεταλλαχθεί από έναν ριζοσπάστη μαθητή σε έναν πολιτικό άνδρα απευθύνει με άρθρο του – παρέμβαση στους Financial Times, ο γνωστός καθηγητής Ιστορίας Μαρκ Μαζάουερ. 
tovima.gr
Σχετική ανάρτηση: Μαρκ Μαζάουερ: Ο Τσίπρας να επιλέξει την πατρίδα από το κόμμα 


Στο ίδιο επίπεδο διατήρησε η ΕΚΤ το ύψος του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει τραπεζική πηγή την οποία επικαλείται το Reuters. Η ΕΚΤ θα συνεδριάσει εκ νέου μέσα στο επόμενο 24ωρο, εφόσον κριθεί αναγκαίο, δηλώνει η τραπεζική πηγή.
ethnos.gr 


Μετά τις 6 Ιουλίου δηλώνει ότι μπορεί να πάει στη Βουλή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας στην πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να παραστεί αύριο στην Επιτροπή ΔΕΚΟ. 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου