21 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 21.6.2015

Συνεδριάζει στις 11 το πρωί της Κυριακής το κυβερνητικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στο τραπέζι θα βρεθεί η νέα πρόταση με την οποία θα προσέλθει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup της Δευτέρας (στις 12:30) και την έκτακτη σύνοδο κορυφής (στις 20:00) που ακολουθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός είναι πιθανόν να μεταβεί από σήμερα το βράδυ στη βελγική πρωτεύουσα. 
tovima.gr 

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία στη διαπραγμάτευση, να λάβει σκληρές αποφάσεις και να καταλήξει γρήγορα σε μία συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, καθώς διαφορετικά ο ελληνικός λαός και η οικονομία θα υποστούν σκληρές συνέπειες, προειδοποιεί με συνέτευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιού.
skai.gr 


«Πρέπει να βρούμε μια συμφωνία που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να αποφύγει την άμεση καταστροφή και να επιστρέψει με σταθερότητα στην απασχόληση, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις», δηλώνει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup και της επακόλουθης συνόδου κορυφής, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. 
skai.gr 

"Δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα λιτότητας, η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της" προειδοποιούν τα συνδικάτα λίγες ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής, προχωρώντας σε νέο συλλαλητήριο σήμερα Κυριακή το απόγευμα στο Σύνταγμα (7.30). 
avgi.gr 

Με στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, νέα συγκέντρωση διοργανώνεται, για ακόμη μια φορά μέσω των social media, την Δευτέρα 22 Ιουνίου στο Σύνταγμα, στις 19:30, στο περιθώριο διεξαγωγής της έκτακτης Σύνοδου Κορυφής για την Ελλάδα.
Σχετική ανάρτηση: «Μένουμε Ευρώπη» Νέα συγκέντρωση τη Δευτέρα στο Σύνταγμα

Συνταξιουχoi: Την Τρίτη το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια. Το συλλαλητήριο των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων και η πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι μόνο μια κραυγή διαμαρτυρίας για την ανυπόφορη κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι της χώρας, αλλά και συναγερμός για ετοιμότητα απέναντι στα νέα μέτρα που βρίσκονται επί θύραις.
rizospastis.gr 

Δημοσκόπηση της Public Issue για την "ΑΥΓΗ της Κυριακής": ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 47,5% έναντι μόλις 19,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι από 6,5%, ΚΚΕ με 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2%, άλλο κόμμα 4%, ενώ στο 19,5% είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος. Η δημοσκόπηση έγινε 11 και 17 Ιουνίου μέσω τηλεφώνου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να αμφισβητήσει αυτό το αποτέλεσμα.
avgi.gr 

Ινδία: Τουλάχιστον 84 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μουμπάι (Βομβάη) της δυτικής Ινδίας από την Τετάρτη, λόγω κατάποσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, στο πλέον πολύνεκρο περιστατικό αυτού του είδους τα τελευταία χρόνια. Ακόμα 31 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης. Περισσότεροι από 10 εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, και ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί. 
skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου