24 Μαρτίου 2017

«Οποιος πουλάει το λαό του δεν είναι ευπρόσδεκτος»!

Ανεπιθύμητο στο πανεπιστήμιο Σαπιέντσα στη Ρώμη κήρυξε τον Αλέξη Τσίπρα το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας, με σύνθημα «Αυτός που πρόδωσε τον λαό του δεν είναι ευπρόσδεκτος».

Ο πρωθυπουργός αναμενόταν να μιλήσει χτες βράδυ στο πανεπιστήμιο Σαπιέντσα, στην εκδήλωση που διοργανώνει το δίκτυο «Transform! Europe» του ΚΕΑ, με θέμα «Μια Ευρώπη για το Λαό από το Λαό».

Ειδικότερα, το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Την Πέμπτη 23 Μάρτη ο Τσίπρας θα είναι στο Σαπιέντσα για να μιλήσει για την Ευρώπη και για να διασπείρει κι άλλες αυταπάτες με τις οποίες στην Ελλάδα η κυβέρνησή του έχει προωθήσει - σε συνέχεια των προκατόχων του - αντιλαϊκά μέτρα και κοινωνική σφαγή για να εξασφαλίσει τα κέρδη των καπιταλιστών, εκτελώντας το 3ο μνημόνιο και προετοιμάζοντας ένα 4ο.

Πίσω από μια μάσκα "λαϊκή" και "της αριστεράς" έχει θέσει τις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις στη διάθεση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ο Τσίπρας και οι δυνάμεις της νέας σοσιαλδημοκρατίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδυναμώνουν τη λαϊκή αντίσταση και αποπροσανατολίζουν τη νεολαία και τους εργαζόμενους, αποκρύπτοντας την ιμπεριαλιστική φύση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενισχύοντας την αυταπάτη ότι μέσα σε αυτήν και μέσα στον καπιταλισμό μπορεί να υπάρξει μια πολιτική που να είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες των λαϊκών τάξεων και να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές μέλλον.

Δεν έχει σημασία πίσω από ποια μάσκα κρύβεται, ένας υπηρέτης των αφεντικών δεν έχει να μας δώσει μαθήματα, δεν είναι ευπρόσδεκτος. Εξω ο Τσίπρας από το πανεπιστήμιο!».


Στην σχετική αφίσα του δε το Μέτωπο αναφέρει: «Οποιος πουλάει το λαό του δεν είναι ευπρόσδεκτος», «εξαπάτησε τους Ελληνες για να συνεχίσει μετά τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ υπό τον εκβιασμό του δημόσιου χρέους. Από τον Τσίπρα δεν παίρνουμε μαθήματα». 

Πηγή: rizospastis.gr 
Σημείωση: Παρόμοιο δημοσίευμα βρήκαμε και στα: kathimerini.gr, protothema.gr, iefimerida.gr κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου