14 Μαρτίου 2017

Η Βιέννη η καλύτερη πόλη του κόσμου στην ποιότητα ζωής

Η Βιέννη, πρωτεύουσα της Αυστρίας, καταλαμβάνει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στον κόσμο, στον ετήσια κατάταξη της εταιρείας συμβούλων Mercer για τις πόλεις που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής. Στη φωτογραφία αριστερά το Hofburg, η έδρα της αυτοκρατορίας των Αψβούργων.

Οι 1,8 εκατομμύρια κάτοικοι της Βιέννης ωφελούνται από την κουλτούρα των καφενείων και μουσείων, θεάτρων και πολλαπλών θεάτρων όπερας της πόλης. Τα ενοίκια και τα μεταφορικά μέσα της πόλης, της οποίας η αρχιτεκτονική έχει επηρεαστεί έντονα από το ιστορικό παρελθόν της, είναι φθηνά συγκριτικά με άλλες δυτικές πρωτεύουσες.

Κρατική Όπερα της Βιέννης (Wiener Staatsoper)

Την 
Βιέννη ακολουθούν, στην πρώτη πεντάδα των πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής, η Ζυρίχη, το Όκλαντ, το Μόναχο και το Βανκούβερ.

Πόλεις όπως το Λονδίνο, το Τόκιο, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη δεν συμπεριλαμβάνονται καν στις 30 καλύτερες πόλεις, μένοντας πίσω από τις περισσότερες μεγάλες γερμανικές, σκανδιναβικές, καναδικές και αυστραλιανές πόλεις.

Η Σιγκαπούρη έρχεται πρώτη στις πόλεις της Ασίας καταλαμβάνοντας την 25η θέση, ενώ το Σαν Φρανσίσκο κατέχει την 29η θέση καταλαμβάνοντας την πρωτιά μεταξύ των πόλεων των ΗΠΑ. Στην Αφρική η καλύτερη πόλη είναι το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, στην 87η θέση.

Η Βαγδάτη παραμένει στην τελευταία θέση στον κατάλογο, ενώ η Δαμασκός βρίσκεται στην έβδομη από το τέλος θέση.

Η έρευνα μεταξύ των 231 συνολικά πόλεων βοηθά εταιρείες και οργανισμούς να υπολογίσουν αμοιβές και επιδόματα δυσκολίας διαβίωσης για διεθνή στελέχη. Η εταιρεία κάνει χρήση κριτηρίων όπως πολιτική σταθερότητα, η περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η αναψυχή και τα μεταφορικά μέσα. Η φετινή έρευνα διεξήχθη, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου του 2016.

Πηγές: 
naftemporiki.gr, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου