19 Μαρτίου 2017

Δημοσκόπηση Marc: Παγιώνεται η πρωτιά της ΝΔ

Παγιώνεται και ελαφρώς διευρύνεται το υψηλό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για το Πρώτο Θέμα. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται στο 14,6%, από 14,1% που ήταν τον Ιανουάριο και 13,8% τον Δεκέμβριο. Στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων (χωρίς λευκά, άκυρα και αποχή), η διαφορά της ΝΔ απο τον ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται στο 16,2%.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 28,1% έναντι 13,5% του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση ανεβαίνει το ΚΚΕ με 6,4%, με μικρή διαφορά από την τέταρτη Χρυσή Αυγή (6,3%). Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,4%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, ενώ το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν από 2,1%. Η Πλεύση Ελευθερίας πέφτει στο 1,6% και η Λαϊκή Ενότητα στο 1,1%.

Μειωμένα είναι τα ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου. Το 3,4% όσων συμμετείχαν στην έρευνα προτίμησε την άκυρη ή λευκή ψήφο, το 6,7% την αποχή και το 15,3% απάντησε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων (χωρίς να περιλαμβάνονται τα άκυρα, τα λευκά και η αποχή), τα ποσοστά στη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Marc διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 31,2%, ΣΥΡΙΖΑ 15%, ΚΚΕ 7,1%, Χρυσή Αυγή 7%, Δημ. Συμπαράταξη 6% και Ένωση Κεντρώων 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι ΑΝΕΛ 2,4%, το Ποτάμι 2,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,8% και η Λαϊκή Ενότητα 1,2%.

Εαν τα ποσοστά αυτά επιβεβαιωθούν στην κάλπη, οδηγούν τη Νέα Δημοκρατία σε κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 34,5% έναντι 17%, ενώ εντυπωσιακή είναι η διαφορά των δυο κομμάτων στην παράσταση νίκης. Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 80,7% προβλέπουν νίκη της ΝΔ, ενώ μόλις σε ποσοστό 9% ανερχονται εκείνοι που πιστεύουν ότι η κατάσταση μπορεί να γυρίσει και να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου