15 Μαρτίου 2017

Εκρηκτικό πακέτο προς Σόιμπλε, ως αποστολέας εμφανίζεται το όνομα «Αδωνις Γεωργιάδης»

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο το οποίο περιείχε μείγμα εκρηκτικών. Σφραγίδα ελληνικού ταχυδρομείου στο δέμα. Ως αποστολέας εμφανίζεται το όνομα «Αδωνις Γεωργιάδης», στο βιβλιοπωλείο του οποίου τα ξημερώματα σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχεδιου μηχανισμού.
Πιο αναλυτικά: 

Ένα ύποπτο δέμα το οποίο όπως έδειξε ο μετέπειτα έλεγχος περιείχε ένα επικίνδυνο μείγμα εκρηκτικών υλών και φέρεται να είχε ως παραλήπτη τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε και άγνωστο αποστολέα με διεύθυνση από την Ελλάδα, εντοπίστηκε το πρωί στο ταχυδρομείο του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο. Συγκριμένα, το πακέτο περιείχε ένα μείγμα εκρηκτικών το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή πυροτεχνημάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου που συντονίζει τις σχετικές έρευνες, το άνοιγμα του πακέτου θα μπορούσε να προκαλέσει «πολύ σοβαρό τραυματισμό».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Märkische Allgemeine στο δέμα εμφανίζεται αποστολέας με ελληνική διεύθυνση. Το πακέτο έχει μάλιστα και σφραγίδα από ελληνικό ταχυδρομείο. Τόσο η Bild όσο και η Berliner Zeitung υποστηρίζουν ότι παραλήπτης του ύποπτου πακέτου ήταν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Ως αποστολέας εμφανίζεται το όνομα «Αδωνις Γεωργιάδης»

Η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι το δέμα με τα εκρηκτικά που εστάλη προς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη προέρχεται από ελληνικό αποστολέα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δέμα εστάλη από Ταχυδρομείο της Αττικής, χωρίς να έχει προσδιοριστεί χρονικά το πότε. Μάλιστα, παραλήπτης ήταν προσωπικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επιπλέον, ως αποστολέας εμφανίζεται το όνομα «Αδωνις Γεωργιάδης» με διεύθυνση που αντιστοιχεί στο πολιτικό του γραφείο. 
Με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της υπόθεσης, επικοινώνησε προσωπικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. 

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει: «Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής»

Έκρηξη αυτοσχεδιου μηχανισμού στο βιβλιοπωλείο του 'Αδωνι Γεωργιάδη

Να σημειωθεί ότι σήμερα τα ξημερώματα στο βιβλιοπωλείο του 'Αδωνι Γεωργιάδη, στην Κηφισιά, σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχεδιου μηχανισμού. Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 2.20 το πρωί στο zougla.gr και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα. Η περιοχή αποκλείστηκε απο την Αστυνομία, ενώ λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη. Έγινε έρευνα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που βρήκε στο συγκεκριμένο σημείο ένα δοχείο με βενζίνη, ένα κουτί σπίρτα, οκτώ γκαζάκια και έναν ωρολογιακό μηχανισμό. Τα μισά γκαζάκια είχαν ανατιναχθεί και τα υπόλοιπα ήταν ανέπαφα. Από την ανάφλεξη προκλήθηκαν φθορές στο μεταλλικό πλέγμα ασφαλείας, στην πρόσοψη και στο δάπεδο.

Πηγές: Στοιχεία από Deutsche Welle και kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου