16 Μαρτίου 2017

Στο «σφυρί» η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας

Πωλητήριο στην κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας, Καρόλου Α΄ των Αψβούργων, έβαλε ο ιδιοκτήτης της.

Σύμφωνα με την αγγελία η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Willhaben, το κρεβάτι, δύο κομοδίνα και δύο ντουλάπες, που κάποτε βρίσκονταν στο δωμάτιο του αυτοκράτορα στον πύργο Βάρτχολτς, κοντά στη Βιέννη, πωλούνται σε «τιμή ευκαιρίας», αντί 125.000 ευρώ.

Το αυτοκρατορικό κρεβάτι έχει μήκος 2,2 μέτρα, με τον Κάρολο Α’ να δωρίζει όλα του τα έπιπλα στον γιατρό του, το 1918, προτού εξοριστεί.

Ο Κάρολος Α΄ της Αυστρίας ήταν ο τελευταίος αυτοκράτορας της Αυστροουγγαρίας από τον Οίκο των Αψβούργων - Λωρραίνης και ο τελευταίος βασιλιάς της Ουγγαρίας.

Γιος του αρχιδούκα Όθωνα της Αυστρίας και της πριγκίπισσας Μαρίας - Ιωσηφίνας της Σαξονίας, ο Κάρολος Α’ ήταν ανιψιός του αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου, η δολοφονία του οποίου στο Σεράγεβο πυροδότησε τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έγινε διάδοχος του Αυστριακού θρόνου και το 1916 διαδέχθηκε τον θείο του Φραγκίσκο Ιωσήφ Α΄ στον αυτοκρατορικό θρόνο, εν μέσω του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κυβέρνησε για μόλις δύο χρόνια, αφού αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον θρόνο όταν υπογράφηκε η ανακωχή, στις 11 Νοεμβρίου 1918.

Πέθανε το 1922 σε ηλικία 34 ετών από πνευμονία, ενώ ήταν εξόριστος στην Πορτογαλική νήσο Μαδέρα. 

Πηγή: naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου