17 Μαρτίου 2017

Βρίσκουν διέξοδο στη σύσταση εξεταστικών επιτροπών!

Την τρέχουσα κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία κορυφώνεται η αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο σκληρά θα είναι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους Θεσμούς για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, επέλεξε η κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη διευρύνοντας το μέτωπο της σύγκρουσης με την αντιπολίτευση με τη σύσταση δυο εξεταστικών επιτροπών.

"Τις επόμενες ημέρες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα καταθέσουν πρόταση για εξεταστική Επιτροπή για σκάνδαλα στην Υγεία τα προηγούμενα χρόνια" είπε σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μόλις μια εβδομάδα πρίν, 
με κοινή πρότασή τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και με πρώτο υπογράφοντα τον Αλέξη Τσίπρα, είχαν ζητήσει τη συγκρότηση ειδικής Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για όλες τις δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή και αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου.

Μια εβδομάδα αργότερα ίσως ακολουθήσει η εξαγγελία μιας ακόμα εξεταστικής Επιτροπής...

Το είδος αυτό της κυβερνητικής τακτικής δεν μπορούσε να μην σχολιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση: «Κάθε φορά που βρίσκονται σε αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εξαγγέλλουν και μια εξεταστική επιτροπή - όπως σήμερα για την υγεία» σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να πάρει την απάντηση από το Μαξίμου ότι «είναι επικίνδυνος για τη χώρα»!

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παράγει εδώ και μήνες ανασφάλεια και αβεβαιότητα στο εσωτερικό. Η αξιολόγηση δεν κλείνει. Η εμπιστοσύνη των πολιτών εξανεμίζεται. Η ύφεση επέστρεψε. Οι επενδύσεις δεν έρχονται. Και τώρα τελευταία υπάρχει και εξαγωγή τρομοκρατικών δεμάτων στο εξωτερικό. Η χώρα είναι μετέωρη. Και πάει να γίνει παρίας. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Οι κίνδυνοι μεγαλώνουν. Οι κυβερνώντες επιδεικνύουν και ανικανότητα και επιπολαιότητα και πολιτική ανεντιμότητα. Κάθε φορά που βρίσκονται σε αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εξαγγέλλουν και μια εξεταστική επιτροπή - όπως σήμερα για την υγεία.

Η θέση μας είναι κρυστάλλινη: Διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα. Αυτό που έχει όμως κυρίαρχη σημασία και το ζητά με αγωνία η κοινωνία είναι η έξοδος από την κρίση. Αγωνιζόμαστε δυναμικά και δημιουργικά γι' αυτό. Και ξέρουμε ότι η μόνη λύση είναι εκλογές - εκλογές το ταχύτερο. Γιατί δεν αξίζει στην Ελλάδα μας να μπει σε περιπέτεια και να τα χάσει όλα επειδή κυβερνάται από παρακμιακές δυνάμεις. Δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν την εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τους πολίτες. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Έχουμε σχέδιο. Έχουμε τόλμη. Ενώνουμε τους Έλληνες. Και ξέρουμε πως το μέλλον δεν περιμένει».

Η απάντηση του
 Γραφείου Τύπου του κ Τσίπρα:

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι το αφήγημά του περί εκλογών πνέει τα λοίσθια - η δεύτερη αξιολόγηση ολοκληρώνεται», αναφέρει σε απάντησή του το Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. «Το να αναζητά στηρίγματα σε... τρομοδέματα, "ανασφάλεια", "παρακμιακές δυνάμεις", κ.ά. αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα και όχι για την κυβέρνηση», συνεχίζει και καταλήγει:

«Υ.Γ. Προκαλεί κλαυσίγελο η “κρυστάλλινη θέση” του κ. Μητσοτάκη για “διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα”. Προφανώς από τα «πάντα» εξαιρεί τα χαμένα πόθεν έσχες του»

Και το μικρό δικό μας σχόλιο:

Και η σύσταση των εξεταστικών επιτροπών λοιπόν στην εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών σκοπιμότητων!

afirimeno.com
Με στοιχεία από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου