28 Μαρτίου 2017

Τουρισμός: Αναμένεται ρεκόρ Γερμανών και Ρώσων τουριστών

Η Ελλάδα καταγράφει φέτος το καλοκαίρι αύξηση Γερμανών τουριστών που αγγίζει το 70% αναφέρει η Die Welt. Παρράληλα αυξημένη κατά 4-5 φορές είναι η ζήτηση από τη ρωσική αγορά σύμφωνα με την ένωση τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας.

Die Welt: «70% πάνω ο ελληνικός τουρισμός το καλοκαίρι» 

«Οι Βαλεαρίδες είναι σταθερά πρώτες στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών. Όμως η Ελλάδα καλύπτει τη διαφορά με μεγάλα βήματα, γράφει η διαδικτυακή Die Welt σε άρθρο με τίτλο: «Η Ελλάδα ενώπιον ρεκόρ την καλοκαιρινή περίοδο». Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία της γερμανικής εταιρίας ερευνών αγοράς GfK για τους προορισμούς που επιλέγουν φέτος οι Γερμανοί. Η Ελλάδα καταγράφει αύξηση ρεκόρ που αγγίζει το 70%. Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και η Βουλγαρία με αύξηση 33%, η Κροατία με 36%, αλλά και η Κύπρος και το Μαρόκο. 

Μεγάλη χαμένη φέτος θα είναι, σύμφωνα με την GfK, η Τουρκία, που αποτελούσε τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών μετά την Μαγιόρκα. Λόγω της πολιτικής κατάστασης, της αντιπαράθεσης με διάφορες χώρες-μέλη της ΕΕ, αλλά και την κράτηση του ανταποκριτή της Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ ο τουρισμός στην Τουρκία έχει πάρει την κατιούσα. Σε γενικές γραμμές πάντως οι Γερμανοί προτιμούν φέτος πακέτα διακοπών και αποφεύγουν, λόγω των τελευταίων επιθέσεων, ταξίδια σε μεγάλες πόλεις».

Πηγή: Deutsche Welle

Κύμα προκρατήσεων από τη ρωσική αγορά

Αυξημένες κατά 4-5 φορές, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, είναι φέτος οι προκρατήσεις από τη Ρωσία για την Ελλάδα, σύμφωνα με την ένωση τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Το τουριστικό γραφείο «Mouzenidis Travel», σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναφέρει επίσης ότι οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2017 σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 400%.

Επιπλέον, όπως δήλωσε η υπεύθυνη μάρκετινγκ του πρακτορείου ICS Travel Group, Βαλέρια Ρομανένκοβα, οι προκρατήσεις άρχισαν ενεργά από τα τέλη Ιανουαρίου και αυξήθηκαν κατά πέντε φορές σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, επισημαίνοντας ότι στην αύξηση αυτή συνέβαλαν και οι ειδικές προσφορές και εκπτώσεις που έγιναν εκ μέρους των Ελλήνων ξενοδόχων, αναφέροντας ως παράδειγμα αυτή της Grecotel που έφθανε στα επίπεδα του 15% αν οι προκρατήσεις γίνονταν έως τις 31 Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι οι εκπτώσεις αυτού του είδους στην Κύπρο άγγιξαν το 30%.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου