22 Μαρτίου 2017

Δ. Παπαγγελόπουλος: Οι νταβατζήδες της διαπλοκής προσπαθούν να εξουδετερώσουν Τσίπρα και Καραμανλή!

«Τους λαοπρόβλητους ηγέτες τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να τα εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα» (!) δήλωσε στην «Ελευθερία του Τύπου» ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήρης Παπαγγελόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. 

Και συνεχίζοντας ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει:«Δυστυχώς όλοι αυτοί δέσμιοι της υλιστικής προσέγγισης των πραγμάτων και της τεχνοκρατικής αντίληψης υστερούν σε πνευματικότητα και αγνοούν την Ιστορία και τα διδάγματά της. Τα δημόσια πρόσωπα όσο περισσότερο τα αδικείς τόσο περισσότερο ισχυροποιούνται. ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της» (!).

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ακόμη πως «οι εκπρόσωποι της διαπλοκής, με σύμμαχό τους το βαθύ κράτος που υπάρχει σε όλες τις δομές της κρατικής εξουσίας, χρησιμοποίησε και προσπαθεί και τώρα να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη για τους άνομους σκοπούς της». «Χαλκεύτηκαν κατηγορίες, σχηματίστηκαν δικογραφίες, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, εκτελώντας συμβόλαια πολιτικά και επιχειρηματικά. Αυτά έχουν τελειώσει πια» δηλώνει ο κ. Παπαγγελόπουλος, συμπληρώνοντας πως «κάποιοι που μέχρι πρότινος αλώνιζαν στον χώρο της Δικαιοσύνης πρέπει να καταλάβουν ότι η Δικαιοσύνη δεν τους ανήκει». 

Ολοκληρώνοντας το αφήγημά του ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει πως θα ήθελε να είναι στη ζωή σήμερα ο Γιάννης Αγγέλου, σε βάρος του οποίου, όπως υποστηρίζει, σχεδίασαν αυτή τη «δολοφονική» επίθεση με στόχο «να πλήξουν τον Κ. Καραμανλή»: «Θα ήθελα να βλέπω, καγχάζοντας, να συνωστίζονται στο γραφείο του όλα αυτά τα ανθρωπάκια και να εκλιπαρούν για την εύνοιά του, όπως παλιά. Όλους αυτούς που τον εγκατέλειψαν, τον πρόδωσαν και πρωταγωνίστησαν στη "δολοφονική" επίθεση εναντίον του, με απώτερο σκοπό να πλήξουν τον Κώστα Καραμανλή. Μερικοί από αυτούς τους δήθεν νεοδημοκράτες σχεδίασαν και την επίθεση εις βάρος μου, με παρακρατικές μεθόδους. Είμαι βέβαιος ότι θα το επαναλάβουν. Θα χάσουν και τον δεύτερο γύρο», αναφέρει. 

Πηγές: Στοιχεία από naftemporiki.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Αθώοι όλοι στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου 

Σημειώνεται ότι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των ανταλλαγών του ελληνικού δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, καθώς οι δικαστές αναγνώρισαν ότι τόσο η λίμνη Βιστωνίδα όσο και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στο δημόσιο.

Μεταξύ των 14 κατηγορουμένων ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (δικηγόροι και οι δύο), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας.

Οι δικαστές έκριναν ότι δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις, που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκομένους για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσίου.

Υπέρ της αθώωσης των κατηγορουμένων είχε ταχθεί και η εισαγγελέας της έδρας Βασιλική Κρίνα, η οποία είχε προτείνει την απαλλαγή τους ελλείψει δόλου από κάθε κατηγορία. 

Πηγή: naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

  1. Ένα ενδιαφέρον σχόλιο για τα λεγόμενα του Δ. Παπαγγελόπουλου, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:
    Οι δηλώσεις Παπαγγελόπουλου τα λένε όλα. Πιο επίσημα αποκαλυπτήρια της Φιλικής Εταιρείας Τσίπρα – Καμμένου με την Καραμανλική πτέρυγα της δεξιάς δεν μπορούσαν να υπάρξουν. Πώς αισθάνεται, μετά την κυνική αποκάλυψη, ο προοδευτικός κόσμος που εμπιστεύθηκε τον κ. Τσίπρα, αποτυπώνεται με εύγλωττο και ηχηρό τρόπο στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αποστάσεις με ανακοινώσεις και πρωτοσέλιδα. Το πώς αισθάνεται ο κ Μητσοτάκης το ξέρει μόνο ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή