20 Μαρτίου 2017

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ρωτά: Θα συμμετείχατε σε οργανωμένες κλοπές;

«Δεν Γυρνάμε Πίσω, Μαζί Να Χαράξουμε Τον Δρόμο» είναι το σύνθημα του πρώτου συνεδρίου της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα λάβει χώρα από τις 6 έως τις 9 Απριλίου. Η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος, έχει αναρτήσει τις θέσεις της νεολαίας στην επίσημη σελίδα της, εν όψει του συνεδρίου της. Μεταξύ άλλων έχει αναρτηθεί και ένα ερωτηματολόγιο με τίτλο «πες μας την γνώμη σου», κάποιες ερωτήσεις του οποίου προκαλούν έκπληξη αλλά και αντιδράσεις. .

Ανάμεσα στις ερωτήσεις υπάρχει και η ερώτηση για το αν θα υποστήριζαν ή συμμετείχαν σε «καταλήψεις σε συμβολικούς στόχους (γραφεία πολιτικών, κομματικά γραφεία, τραπεζικά καταστήματα)»!

Αυτό που ωστόσο προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη αλλα και ακόμα περισσότερα ερωτήματα είναι που τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον επισκέπτη της σελίδας να απαντήσει αν θα προχωρούσε σε «αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις (π.χ. οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες)»! 


Εδώ η ερώτηση:
:

Αντιδράσεις: 

Αντίδραση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ: Το ερωτηματολόγιο που δημιούργησε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, η οποία σε ανακοίνωση της μεταξύ άλλων σημειώνει:
«...Σε αυτή την κατάσταση η νεολαία Σύριζα αντί να συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο και να προτείνει λύσεις στα προβλήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση της ψάχνει συνενόχους σε πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου που βαφτίζει ακτιβισμό».
«Η ελληνική κοινωνία θα στηριχθεί στη νέα γενιά που θα κάνει πράξη τα οράματα της μέσα από συνεχή προσπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του ευτελίζουν κάθε έννοια: της Αριστεράς, του Ακτιβισμού, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης, της Αξιοκρατίας, της Δημιουργίας και της Παραγωγικότητας. Ο «ακτιβισμός της κλοπής» είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα. Δεν είναι αυτό που ονειρεύεται και αξίζει κάθε νέος, προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης της πατρίδας μας». 

Απαντώντας, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, πως «το ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνει τις θέσεις της οργάνωσης, αλλά αποτελεί μια κοινωνιολογική έρευνα σε σχέση με τις τάσεις στο εσωτερικό της νεολαίας ως διακριτής κοινωνικής κατηγορίας». 

Αντιδράσεις και στο twitterενδεικτικά κάποια tweets με χιούμορ: 

maria keke‏ @MariaDecokeke
Συμφωνείς πως η 17Ν είχε ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου άρα να αποφυλακιστούν κ να γίνουν Υπουργοί? #ερωτηματολογιο_συριζα

Αριστερά του Κώλου‏ @left2kolou
Συμφωνείς ότι η αξιοποίηση ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας των άλλων πρέπει να γίνεται από αναρχικές συλλογικότητες? #ερωτηματολογιο_συριζα 

Άρτεμις .....‏ @artemisgf1
#ερωτηματολογιο_συριζα: 2+2 πόσο κάνει σύντροφοι; Όποιος απαντήσει 4 είναι φασίστας! pic.twitter.com/s1ZDVnMal4 

Surizohunter‏ @syrizohunter 
Αν νεολαια αλλου κομματος ειχε τετοιο ερωτηματολογιο σαν το #ερωτηματολογιο_συριζα θα χαρακτηριζοταν ως: ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ, ΜΑΦΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟ 

Αριστερά του Κώλου‏ @left2kolou 
Συμφωνείς πως είναι φανταστικές οι καταλήψεις όταν γίνονται από αριστερούς και ρατσιστικές & παράνομες όλες οι άλλες? #ερωτηματολογιο_συριζα 

αναρχικό γαιδούρι‏ @stoghdonkey 
Πως να ονομάσουμε το επόμενο μνημόνιο; 
Συμφωνία εξέργεσης
Εθνική ανάταση
Φακ Νομεκλατούρα
#ερωτηματολογιο_συριζα 

Antonis Karaxalios‏ @Ant_Karaxalios 
"Πώς θα στέλνετε τα δέματα-βόμβες; Με κούριερ ή με τα ΕΛΤΑ; "#ερωτηματολογιο_συριζα #fygete 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου