3 Δεκεμβρίου 2018

Στ. Μάνος: Εχθροί του λαού

Μιά άποψη, του γνωστού "φιλελεύθερου" πολιτικού και πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου

"Δεν πιστεύει τίποτε από όσα λέει ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, οι οποίοι συστηματικά προσπαθούν να τον εξαπατήσουν παρουσιάζοντας μια πλαστή πραγματικότητα που εξυπηρετεί τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πράξεις τους βλάπτουν τον ελληνικό λαό" αναφέρει ο Στέφανος Μάνος σε άρθρο του στα "Νέα". Είναι "εχθροί του λαού" τονίζει, μια φράση που χρησιμοποιεί και σαν τίτλο του άρθρου του. Ένα μεγάλο μέρος από αυτό στη συνέχεια:

Εχθροί του λαού 
του Στέφανου Μάνου 

«Δεν πιστεύω τίποτε από όσα λέει ο Πρωθυπουργός. Δεν πιστεύω καμιά από τις προβλέψεις των υπουργών του. Εχω την εντύπωση ότι συστηματικά προσπαθούν να με εξαπατήσουν, να μου παρουσιάσουν μια πλαστή πραγματικότητα που εξυπηρετεί τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πράξεις τους δεν ευνοούν τον ελληνικό λαό, τον βλάπτουν. Στην αρχή είχαν, ίσως, το ελαφρυντικό της άγνοιας. Τώρα όμως ενεργούν με κακία εναντίον του λαού. Είναι εχθροί του λαού.

Δύο παραδείγματα για τεκμηρίωση του ισχυρισμού: 1. Αρνούνται να αλλάξουν το άρθρο 16 του Συντάγματος που έχει οδηγήσει σε παράλυση τα πανεπιστήμια (μόνο πανεπιστήμια δεν είναι) για να μη θίξουν τις συντεχνίες των βολεμένων πανεπιστημιακών. (...) 2. Αρνούνται να καταργήσουν τον συμπληρωματικό φόρο που συνοδεύει τον ΕΝΦΙΑ, μολονότι πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ απέδειξε ότι η κατάργησή του θα προκαλούσε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7% ετησίως, αύξηση της απασχόλησης κατά 32.000 θέσεις εργασίας ετησίως, θα έλυνε πολλά προβλήματα των τραπεζών και θα είχε μηδενική δημοσιονομική επίπτωση. Πού κρύβεται ο αγγλοτραφής διάδοχος του κ. Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών; Γιατί αγνοεί τα συμπεράσματα της μελέτης του ΙΟΒΕ; (...)

Παρατηρώ, όπως όλοι σας, όχι τα ψέματα της κυβέρνησης αλλά όσα συμβαίνουν γύρω μας. Τι διαπιστώνω και τι φαντάζομαι διαπιστώνετε και εσείς; Οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες δείχνουν να παραπαίουν. Δεν είναι πια τράπεζες, αλλά ζόμπι. Η αξία τους, όπως μετριέται από την αξία των μετοχών τους, από 21 δισ. ευρώ το 2015 όταν ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι σήμερα 4 δισ.... Παρατηρώ όμως ότι και η ΔΕΗ παραπαίει... Παρατηρώ ότι τα τελευταία χρόνια πέφτουν οι μέσες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και ανεβαίνουν οι μέσες αποδοχές στο Δημόσιο.(...)

Οπως, κύριε Τσίπρα και κύριε Τσακαλώτε, καταφέρατε να καταστρέψετε την αξία των ελληνικών τραπεζών, έτσι αναλογικά συντελέσατε στην καταστροφή της αξίας της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού λαού... Βαλθήκατε με πάθος να καταστρέψετε το κεφάλαιο. Το επιτύχατε. Το αποτέλεσμα. Μηδέν επενδύσεις. Συγχαρητήρια, κ. Τσίπρα. Συγχαρητήρια, κ. Τσακαλώτε. Είστε αληθινοί εχθροί του λαού.

Παρατηρώ ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας, όπως απεικονίζεται στο επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου, αντί να πέσει μετά την έξοδο από το Μνημόνιο, αυξάνεται. Και καθώς κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Η αξία των τραπεζών, το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου, η αξία της ΔΕΗ, η αξία των ακινήτων, οι ξένες επενδύσεις είναι πραγματικά μεγέθη που δεν υπακούουν στις διαταγές της κυβερνητικής προπαγάνδας. Η εξέλιξη όλων αυτών των μεγεθών, μας προειδοποιεί ότι έρχεται καταιγίδα.

Συγκεντρώνετε, κ. Τσίπρα και κ. Τσακαλώτε, λεφτά (φόρους και εισφορές) από τα 2,3 εκατ. των εργαζομένων εκτός του Δημοσίου για να πληρώνετε τα 4 εκατ. δημόσιους υπάλληλους, συνταξιούχους, κληρικούς, άνεργους και άλλους συνδεδεμένους με το Δημόσιο. Αυξάνετε μάλιστα τα εισοδήματα των 4 εκατ. προεκλογικά σε μια προσπάθεια να διαμορφώσετε μια πλαστή πρόγνωση καλοκαιρίας. Τα σημάδια της καταιγίδας όμως είναι πραγματικά και ορατά σε όσους δεν είναι τελείως, μα τελείως ηλίθιοι».

Πηγή: tanea.gr (δημοσιεύτηκε την 1.12.2018)

Σημείωση: Το αρθρο εκφράζει αποκλειστικά τις απόψεις του αρθρογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου